ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Α. Νεοφύτου : Η κοινωνία θα επιλέξει το δρόμο της σταθερότητας

Μπαίνουμε στην τελική ευθεία των εκλογών και ο κυπριακός λαός θα αποφασίσει

ΚΥΠΕ

Μπαίνουμε στην τελική ευθεία των εκλογών και ο κυπριακός λαός θα αποφασίσει, από τη μια είναι ο δρόμος της σταθερής προοπτικής που δημιουργεί ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο και από την άλλη είναι το πισωγύρισμα και η επιλογή του χθες, ανέφερε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου στο πλαίσιο της διάσκεψης Τύπου που έδωσε σήμερα στην Πάφο στην παρουσία των υποψηφίων βουλευτών της Επαρχίας.

Είπε ακόμα πως η κοινωνία θα επιλέξει το δρόμο της σταθερότητας και της προοπτικής, προσθέτοντας πως οι θυσίες του λαού μας δεν μπορούν να τεθούν σε κίνδυνο. Αναγνωρίζουμε, συνέχισε, ότι υπάρχουν ακόμα προβλήματα, δεν φθάσαμε στο τέλος αλλά είμαστε σε καλό δρόμο.

Οικονομία- τουρισμός

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε πως κατά την επίσκεψη του στην Πάφο είχε την ευκαιρία να μιλήσει με ανθρώπους των παραγωγικών τάξεων και της τουριστικής βιομηχανίας και εξέφρασε την ικανοποίηση του γιατί – όπως είπε- υπάρχει μια σημαντική προοπτική για τον τουρισμό μας.

Παρατήρησε πως δεν είναι μόνο στους αριθμούς αλλά δημιουργούνται και θέσεις εργασίας. Έχουμε, είπε, ακόμα δρόμο αλλά χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι σταδιακά ξεκίνησε η οικονομία να βάζει μπροστά, να πηγαίνουν καλύτερα τα πράγματα και να δημιουργούνται θέσεις εργασίες, προσθέτοντας πως πρέπει να παραμείνουμε σοβαροί.

Κυπριακό

Σε δύσκολη φάση βρίσκεται το Κυπριακό, εκτίμησε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ γιατί “οι διαπραγματευτές καθώς και οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων συζητούν τα ουσιαστικά ζητήματα”. Ανέφερε επίσης πως το περιουσιακό είναι ένα από τα πιο δύσκολα ζητήματα, δηλώνοντας πως αν βρεθεί κοινή συνισταμένη, θα δώσει περαιτέρω ώθηση στο Κυπριακό για να μπούμε στις πτυχές της ασφάλειας. Το περιουσιακό, είπε, συνδεδεμένο με τις εδαφικές αναπροσαρμογές, είναι πιο εύκολο να προσεγγιστεί στην ολότητα του.

Πρόσθεσε πως το Κυπριακό δεν ήταν ποτέ εύκολο ζήτημα , και δεν είναι καθόλου τυχαία που εδώ και δεκαετίες παραμένει άλυτο. Σήμερα, συνέχισε, υπάρχουν οι διεθνείς συγκυρίες που αν τις εκμεταλλευτούμε σωστά τόσο η Ευρώπη μπορεί να είναι ένας θετικός καταλύτης για το Κυπριακό αλλά και η αστάθεια και η αβεβαιότητα στη γειτονιά μας χρειάζεται ένα πυλώνα διπλωματικής, οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας. Η Κύπρος είπε, μπορεί να προσφέρει σταθερότητα στην περιοχή.

Ο κ. Νεοφύτου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως η σημερινή “κυβέρνηση” στα κατεχόμενα έχει κάποιες διαφορετικές απόψεις στο Κυπριακό, προσθέτοντας ωστόσο πως είναι γνωστό πως το Κυπριακό το χειρίζεται ο εκάστοτε εκπρόσωπος της τουρκοκυπριακής κοινότητας. Σε σχέση με τα θέματα που συζητούνται τώρα, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε πως τον καθοριστικό ρόλο τον έχει η Τουρκία και πως θα φανεί στις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες εάν η Τουρκία πραγματικά έχει την πολιτική βούληση για επίλυση του Κυπριακού.

Σκάνδαλα ΧΥΤΑ

Ο κ. Νεοφύτου ανέφερε πως θέση και αρχή του ΔΗΣΥ είναι ότι πρέπει οι οποιεσδήποτε εστίες διαπλοκής να βρουν απέναντι τους ένα αυστηρό κράτος και χωρίς καμία έκπτωση στη διαδικασία αποκάλυψης των σκανδάλων και απονομής της δικαιοσύνης. Η κοινωνία, είπε, δικαιολογημένα το ζητεί και το επιζητεί, προσθέτοντας πως αποτελεί ευθύνη της Πολιτείας να προχωρήσει χωρίς οποιουσδήποτε δισταγμούς με αυστηρότητα και με αντικειμενικότητα.

“Εμείς όλοι, οφείλουμε όποιοι έχουμε οποιαδήποτε στοιχεία, χωρίς τυμπανοκρουσίες με σωστό υπεύθυνο τρόπο να τις δίδουμε στις αρμόδιες Αρχές. Έτσι πράξαμε και εμείς” είπε, λέγοντας πως “είχαμε συγκεκριμένες πληροφορίες και σε συνάντηση με τον Γενικό Εισαγγελέα γραπτώς του έδωσε όλες τις πληροφορίες και προς τιμήν της Νομικής Υπηρεσίας και των ερευνητικών Αρχών της Αστυνομίας αξιολόγησαν τις πληροφορίες και αναζήτησαν τους φακέλους”.

Ακολούθως ο κ. Νεοφύτου συνεχάρη το Υπουργείο Εσωτερικών και τον αρμόδιο Υπουργό που μετά από έρευνα οι χαμένοι φάκελοι εντοπίστηκαν και άνοιξαν στην παρουσία των ερευνητικών Αρχών και της Αστυνομίας και απεδείχθη - όπως είπε- ότι πράγματι οι δύο οικονομικοί φάκελοι που δεν ανοίχθηκαν είχαν διαφορά ο ένας 55 εκ. φθηνότερος και ο άλλος 40 εκ. φθηνότερος.

Ο κ. Νεοφύτου κάλεσε τις διωκτικές Αρχές με κάθε επιμέλεια να εξετάσουν το θέμα αφού, είπε, με αυτές τις τιμές σημαίνει ότι τα νοικοκυριά στην Κύπρο πλήρωσαν διπλάσια και τριπλάσια κόστη για την επεξεργασία των σκυβάλων από όσο έπρεπε να πληρώνουν. Κάλεσε τα υπόλοιπα κόμματα που τότε κυβερνούσαν να τοποθετηθούν, εκφράζοντας τις απόψεις τους, και που επί των ημερών τους υπογράφτηκε αυτό το συμβόλαιο.

Ανέφερε ακόμη πως όλες οι δυνάμεις επιθυμούν να διερευνηθούν όλες οι πτυχές αυτού του ζητήματος για να απονεμηθούν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. “Μιας και όλοι νοιαζόμαστε για τους πολίτες, μία σύμβαση που φόρτωσε διπλάσια και τριπλάσια κόστη στα νοικοκυριά είναι κάτι που πρέπει να είναι προτεραιότητα για όλους με την πλήρη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης”, κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση