ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Φοβούνται τη Λάρνακα στον ΔΗΣΥ

Από το συναγερμικό ψηφοδέλτιο απουσιάζει εκπρόσωπος της αστικής Λάρνακας

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί στα ανώτατα δώματα της Πινδάρου, για το πώς θα κινηθεί εκλογικά το κόμμα στην επαρχία της Λάρνακας. Αν και ο ΔΗΣΥ φαίνεται να λαμβάνει την πρωτιά στις επικείμενες εκλογές, εσωκομματικές έρευνες και δημοσκοπήσεις δείχνουν να παρουσιάζεται πρόβλημα συσπείρωσης και αδυναμία του κόμματος στην επαρχία Λάρνακας.

Όπως εξηγούν κομματικά στελέχη, η τελική διαμόρφωση του ψηφοδελτίου στη Λάρνακα είναι ο κύριος λόγος του προβλήματος, καθώς αν και υπάρχει υπερεκπροσώπηση των χωριών της Λάρνακας, απουσιάζει υποψήφιος που να εκπροσωπεί την πόλη της Λάρνακας.

Αυτός, άλλωστε, ήταν και ο λόγος που η Επαρχιακή Γραμματεία της Λάρνακας, αλλά και η ηγεσία του κόμματος επέμεινε στην υποψηφιότητα του επιτρόπου Εθελοντισμού Γιάννη Γιαννάκη. Όπως επισημαίνεται, η αστική Λάρνακα θα αποτελέσει το κύριο πρόβλημα του κόμματος, καθώς εκτός από την υποεκπροσώπησή της στο ψηφοδέλτιο, το σκάνδαλο των σκουπιδιών που φέρεται να εμπλέκει τον Ανδρέα Λουρουτζιάτη, κύριο εκπρόσωπο του ΔΗΣΥ στην αστική Λάρνακα, κατάφερε να απομακρύνει τη συγκεκριμένη εκλογική ομάδα από το κόμμα της Δεξιάς και συνεπακολούθως από την επικείμενη εκλογική μάχη.

Στην Πινδάρου, είναι έτοιμοι να πολεμήσουν μέχρι τέλους για να κερδίσουν εκ νέου την εμπιστοσύνη του συγκεκριμένου εκλογικού σώματος. Όπως αναφέρεται, το κόμμα θα προτάξει το προεκλογικό δίλημμα ότι ψήφος στον ΔΗΣΥ σημαίνει σταθερή προοπτική, ενώ αποχή ή ψήφος σε άλλη πολιτική δύναμη, γυρίζει την Κύπρο πίσω.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση