ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εξετάζεται ένσταση κατά ανεξάρτητου υποψηφίου στη Λευκωσία

Αναμένεται η θέση του Γενικού Εισαγγελέα

ΚΥΠΕ

Ξεκινά σήμερα στο Κυβερνητικό Τυπογραφείο η τελική προετοιμασία για την εκτύπωση των ψηφοδελτίων όλων των εκλογικών περιφερειών, ωστόσο εκκρεμεί η εξέταση μιας ένστασης που κατατέθηκε εναντίον μιας ανεξάρτητης υποψηφιότητας στη Λευκωσία.

Σήμερα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών σύσκεψη με τη συμμετοχή του Γενικού Εφόρου Εκλογών Κωνσταντίνου Νικολαΐδη, του Βοηθού Γενικού Εφόρου Εκλογών Δημήτρη Δημητρίου και εκπροσώπων των κομμάτων για επιθεώρηση του δείγματος ψηφοδελτίου για όλες τις εκλογικές περιφέρειες.

Σε δηλώσεις μετά τη σύσκεψη, ο κ. Δημητρίου είπε ότι πλην της Λευκωσίας, στις υπόλοιπες εκλογικές περιφέρειες δεν εντοπίζεται κάποιο πρόβλημα.

Όσον αφορά την ένταση στη Λευκωσία, ανέφερε ότι το θέμα το χειρίζεται ο Έφορος Εκλογής Περιφέρειας Λευκωσίας Μάριος Παναγίδης, ο οποίος έστειλε την Τετάρτη επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα, ζητώντας τη θέση του.

Πρόσθεσε παράλληλα ότι υπήρξε σήμερα διαβεβαίωση από τη Νομική Υπηρεσία πως εντός της ημέρας θα υπάρξει απάντηση. Ακόμη όμως και αν δεν κλείσει το ζήτημα με το ψηφοδέλτιο της Λευκωσίας σήμερα, το τυπογραφείο θα έχει αρκετή δουλειά για την εκτύπωση των ψηφοδελτίων των υπόλοιπων εκλογικών περιφερειών, είπε ο Βοηθός Γενικός Έφορος Εκλογών.

Κατά τα άλλα, ο κ. Δημητρίου είπε ότι η εξέταση των δειγμάτων των ψηφοδελτίων κύλησε ομαλά, με εξαίρεση σε ό,τι αφορά στο όνομα ενός υποψηφίου στη Λεμεσό.

Σύμφωνα πάντως με τον κ. Δημητρίου, το θέμα είναι ξεκάθαρο για την Υπηρεσία Εκλογών, καθώς τόσο τα έγγραφα που κατέθεσε ο συγκεκριμένος υποψήφιος την Τετάρτη, όσο και τα έγγραφα στο Αρχείο Πληθυσμού παραπέμπουν στο ονοματεπώνυμο που έχει αποτυπωθεί στο ψηφοδέλτιο.

Ο κ. Δημητρίου ρωτήθηκε τέλος και για τις ενστάσεις που διατύπωσε η Συμμαχία Πολιτών για το λογότυπο του ψηφοδελτίου του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών. «Για εμάς εδώ στο Υπουργείο είναι ξεκάθαρο ποια είναι η επωνυμία του συνδυασμού για το οποίο γίνεται αναφορά», είπε ο κ. Δημητρίου, καθώς η επωνυμία «Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών» είναι πολύ διαφορετική από τη «Συμμαχία Πολιτών».

Ως προς το ζήτημα του χρώματος που έθεσε η Συμμαχία Πολιτών, ο κ. Δημητρίου είπε ότι η εκτύπωση είναι ασπρόμαυρη.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X