ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Διαψεύδει τις φήμες για κοινό κυπριακό στρατό ο Ακιντζί

Το θέμα ασφάλειας και εγγυήσεων θα συζητηθεί στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων

Πριν από λίγη ώρα, η ηγεσία του Μουσταφά Ακιντζί έδωσε στην δημοσιότητα ένα σημαντικό ανακοινωθέν που φέρει την υπογραφή του Μπαρίς Μπουρτζού, με το οποίο η τ/κ πλευρά διαψεύδει τις φήμες περί κοινής δήλωσης και κυπριακού στρατού.
Στο τ/κ κείμενο τονίζονται τα εξής: «Το τελευταίο διάστημα, στον ε/κ τύπο κυκλοφορεί η φήμη ότι στην συνάντηση των δυο ηγετών που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαΐου 2016, οι δυο ηγέτες θα ανακοινώσουν τις συγκλίσεις που έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα. Αυτή η πληροφορία δεν είναι ορθή. Οι ηγέτες δεν έχουν λάβει μια τέτοια απόφαση».
Στην συνέχεια, το τ/κ ανακοινωθέν εστιάζει στο ζήτημα των εγγυήσεων, το οποίο φέρνει για μια ακόμη φορά στο προσκήνιο η πρόσφατη συνέντευξη της Κ με τον Σερντάρ Ντενκτάς: «Επίσης, το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε ότι κυκλοφορούν κάποιες πληροφορίες στον ε/κ τύπο, τις οποίες αναπαράγει και ο δικός μας τύπος. Όπως τονίζουμε ανέκαθεν, το κεφάλαιο της ασφάλειας και των εγγυήσεων θα συζητηθεί στο τελευταίο στάδιο των συνομιλιών, σε ένα τραπέζι συνομιλιών στο οποίο θα λάβουν μέρος οι ενδιαφερόμενες πλευρές».
Τέλος, σε ότι αφορά τις φήμες για κοινό κυπριακό στρατό, η τ/κ ηγεσία επιβεβαιώνει την κοινή γνώμη ότι δεν υπάρχει γειτνίαση απόψεων σε αυτό το πεδίο. Το εν λόγω ζήτημα θα συζητηθεί ότι έρθει ο καιρός του, τονίζει η τ/κ πλευρά.

 

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση