ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τ/κ ηγεσία: Καταδικάζει την επίθεση που δέχθηκαν Τ/κ από οπαδούς

Επιστολή προς τον ΠτΔ και τον Ε/κ διαπραγματευτή για να βρεθούν οι υπαίτιοι

H τουρκοκυπριακή ηγεσία με ανακοινωθέν καταδικάζει την επίθεση που δέχθηκαν οχήματα Τουρκοκυπρίων από οπαδούς κυπριακής ποδοσφαιρικής ομάδας.

Στο ανακοινωθέν που υπογράφει ο Μπαρίς Μπουρτζού, υπενθυμίζει ότι και στο παρελθόν έχουν λάβει χώρα παρόμοια επεισόδια. Παράλληλα, η τ/κ ηγεσία ζήτησε από τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον διαπραγματευτή της ε/κ πλευράς την άμεση εξακρίβωση των υπόπτων και την αποζημίωση των Τουρκοκύπριων πολιτών.

Στο ανακοινωθέν αναφέρεται πως «αυτά τα λυπητερά συμβάντα δεν λαμβάνουν χώρα για πρώτη φορά σε εκείνη την περιοχή. Δυστυχώς, επαναλαμβάνονται συχνά». Η τ/κ πλευρά ζητεί από την ε/κ πλευρά να εμποδίσει την επανάληψη αυτών των συμβάντων, την εξακρίβωση και την επιβολή ποινών στους υπαιτίους, την καταβολή αποζημιώσεων.

«Σήμερα, τη στιγμή που επιχειρούμε να δημιουργήσουμε το κοινό μέλλον μέσα από τις διαπραγματεύσεις, όχι με βάση την εχθρότητα, αλλά την προοπτική των συνεταίρων του μέλλοντος, καταδικάζουμε αυτή την επίθεση που βλάπτει την εμπιστοσύνη (ανάμεσα στις δύο κοινότητες) και τη διαδικασία των συνομιλιών. Πιστεύουμε ότι τέτοιου είδους απαράδεκτες ενέργειες θα πρέπει να καταδικαστούν και από τις δύο πλευρές στο πιο ανώτατο επίπεδο» καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν επιτέθηκαν μόνο σε Τ/κ

Η ε/κ πλευρά απάντησε επίσης με ανακοίνωση, η οποία αναφέρει ότι η επίθεση δεν αφορά μονάχα τους Τουρκοκυπρίους και ότι οπαδοί ε/κ ποδοσφαιρικής ομάδας έχουν δεχθεί παρόμοια επίθεση. Παρόλα αυτά, η ε/κ πλευρά θα αποζημιώσει τους Τουρκοκυπρίους και θα καταβάλει προσπάθεια για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση