ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Διασταυρώνουν τα ξίφη τους Συμμαχία Πολιτών και Οικολόγοι

Καυγάς των δύο κομμάτων για το ποιος στήριξε το μνημόνιο

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Προεκλογικός πυρετός παρατηρείται στον ενδιάμεσο χώρο με τα κόμματα που άλλοτε συνεργάζονταν και είχαν την πρόθεση για κοινό μέτωπο συνεργασίας να ανταλλάσσουν πυρά λίγο πριν από την Κυριακή της κάλπης. Μετά και από τον καυγά της ΕΔΕΚ με τη Συμμαχία Πολιτών για την αναίρεση της υπόσχεσης του Γιώργου Λιλλήκα να μη δημιουργήσει Κίνημα, σειρά πήρε η αντιπαράθεση της Συμμαχίας Πολιτών με τους Οικολόγους.

Αφορμή για τον καυγά, ήταν η τοποθέτηση του Γιώργου Λιλλήκα κατά τη διάσκεψη εφ όλης της ύλης στην οποία χαρακτηριστικά ανέφερε πως «η κυβέρνηση Αναστασιάδη με συγκυβερνήτες το ΔΗΚΟ, τους Οικολόγους και το ΕΥΡΩΚΟ είναι αυτή που υπέγραψε το Μνημόνιο, κούρεψε τις καταθέσεις, τα Ταμεία Προνοίας, τα αξιόγραφα και μαζί και τα όνειρα της νέας γενιάς».

Το γάντι σήκωσε αμέσως το Κίνημα Οικολόγων, χαρακτηρίζοντας ως απρόκλητη επίθεση τις δηλώσεις Γιώργου Λιλλήκα. «Είναι εξωφρενικό να κατηγορεί ο κ. Λιλλήκας το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών ότι υποστήριξε το μνημόνιο» αναφέρεται στην ανακοίνωση των Οικολόγων. «Τον αφήνουμε στην κρίση των φίλων μας στελεχών, μελών και ψηφοφόρων της Συμμαχίας Πολιτών» σημειώνεται τέλος στην ανακοίνωση.

Η Ιωάννα, το αγκάθι

Άμεση ήταν και η απάντηση της Συμμαχίας Πολιτών με τρεις ερωτήσεις. «Η κυβέρνηση Αναστασιάδη στηρίζει τα μνημονιακά νομοσχέδια; Η κυρία Παναγιώτου διορίστηκε Επίτροπος Περιβάλλοντος της Κυβέρνησης Αναστασιάδη; Η κυρία Παναγιώτου διετέλεσε Γενική Γραμματέας των Οικολόγων και είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής των Οικολόγων μέχρι σήμερα;» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Συμμαχίας Πολιτών με το Κίνημα Οικολόγων να απαντά ότι ο θεσμός του Επίτροπου Περιβάλλοντος δημιουργήθηκε επί Τάσσου Παπαδόπουλου και κρίθηκε τότε από τον ίδιο σωστό να διοριστεί στέλεχος των Οικολόγων «λόγω εμπειρίας, γνώσεων και σχέσεων με το ευρύτερο περιβαλλοντικό κίνημα».

Προτιμά ΔΗΣΥ ο Λιλλήκας

«Ο κ. Λιλλήκας θα ήθελε μήπως να καταργηθεί ο θεσμός ή να βρίσκεται εκεί ένα στέλεχος του ΔΗΣΥ, ή του ΔΗΚΟ όπως συμβάινει με άλλες θέσεις Επιτρόπων;» διερωτούνται οι Οικολόγοι καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ο κ. Λιλλήκας προτιμά το ΔΗΣΥ από τους Οικολόγους.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση