ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μπουρτζιού: Δεν έχουν συζητηθεί εδαφικό και εγγυήσεις

Στο τέλος των διαπραγματεύσεων θα συζητηθούν τα δύο κεφάλαια

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στο τελευταίο στάδιο των διαπραγματεύσεων θα συζητηθούν τα κεφάλαια του εδαφικού και των εγγυήσεων και ασφάλειας αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη, Μπαρίς Μπουρτζιού.

Ο κ. Μπουρτζιού σημείωσε ότι δεν έγινε καμία διαπραγμάτευση ούτε υπήρξε οποιαδήποτε σύγκλιση για τα δύο αυτά κεφάλαια είτε στο θέμα του «κοινού στρατού» το οποίο συζητήθηκε προερχόμενο από την ε/κ πλευρά.

«Αυτά τα θέματα όταν έρθει ο καιρός, στο σωστό επίπεδο και με τη σωστή μέθοδο θα συζητηθούν. Η συζήτηση μέσω του Τύπου αυτών των θεμάτων δεν συμβάλλει καθόλου θετικά στη διαδικασία».

Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Μπουρτζιού αναφέρει ότι η ε/κ πλευρά συνεχίζει να έχει την παραδοσιακή θέση της εναντία στις εγγυήσεις της Τουρκίας ενώ «η τ/κ πλευρά, όπως είναι γνωστό, δίδει σημασία και έχει ευαισθησία όσον αφορά τις εγγυήσεις της Τουρκίας».

Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις θέσεις, όπως ανακοινώθηκε και στο παρελθόν αρκετές φορές, το κεφάλαιο του εδαφικού και μετά εκείνο της ασφάλειας και των εγγυήσεων θα συζητηθούν στο τελευταίο στάδιο των διαπραγματεύσεων. Σε αυτό το πλαίσιο, συνέχισε, οι πλευρές μόνο τα πρώτα τέσσερα κεφάλαια, Διακυβέρνηση και κατανομή εξουσίας, ΕΕ, Οικονομία και Περιουσιακό, έχουν συζητήσει λεπτομερώς.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση