ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Φεύγει για Κωνσταντινούπολη απόψε ο ΠτΔ

Για να συμμετάσχει στην πρώτη Παγκόσμια Ανθρωπιστική Σύνοδο

ΚΥΠΕ

Στην Κωνσταντινούπολη μεταβαίνει απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης για να συμμετάσχει στην πρώτη Παγκόσμια Ανθρωπιστική Σύνοδο (World Humanitarian Summit) που θα πραγματοποιηθεί στις 23-24 Μαΐου 2016.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση κατά την παραμονή του στην Κωνσταντινούπολη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει αριθμό συναντήσεων με Αρχηγούς Κρατών και Κυβερνήσεων ανάμεσα στους οποίους ο Πρωθυπουργός της Φινλανδίας και ο Πρωθυπουργός του Λιβάνου.

Όπως αναφέρεται τη Σύνοδο συγκάλεσε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών με κύριο στόχο τη δημιουργία συναίνεσης μεταξύ όλων των κρατών μελών του ΟΗΕ, των διεθνών ανθρωπιστικών οργανισμών και οργανώσεων, καθώς και του ιδιωτικού τομέα, για τη μεταρρύθμιση του υφιστάμενου διεθνούς ανθρωπιστικού συστήματος.

Απώτερος σκοπός της Συνόδου, όπως αναφέρεται, η καλύτερη πρόβλεψη και διαχείριση ανθρωπιστικών κρίσεων, είτε αυτές προέρχονται από φυσικές καταστροφές είτε από συγκρούσεις, καθώς και η πιο αποτελεσματική προσφορά ειδών και υπηρεσιών πρώτης ανάγκης, μέσω της ανάληψης σχετικών δεσμεύσεων από τους συμμετέχοντες.

Στη Σύνοδο αναμένεται να συμμετάσχουν πέραν των 60 Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων, επικεφαλής διεθνών πολυμερών οργανισμών, εκπρόσωποι κοινοτήτων που έχουν επηρεαστεί από κρίσεις, Διευθύνοντες Σύμβουλοι (CEOs) από τον ιδιωτικό τομέα, επικεφαλής και εκπρόσωποι διεθνών και εθνικών ΜΚΟ, εκπρόσωποι της Νεολαίας και της κοινωνίας των πολιτών, καθώς και ακαδημαϊκοί.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση