ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Χιουντάογλου: Υποχρέωση Αναστασιάδη η επανέναρξη των συνομιλιών

Οι δύο πλευρές να επικεντρωθούν στον στόχο επίτευξης λύσης εντός του 2016

ΚΥΠΕ

Η υποχρέωση για να ξεπεραστεί η τεχνητή, όπως είπε, κρίση που η ε/κ πλευρά δημιούργησε στη διαπραγματευτική διαδικασία, προβάλλοντας ως δικαιολογία τη συνάντηση Ακιντζί - Μπαν, ανήκει στον Ε/κ ηγέτη Νίκο Αναστασιάδη, υποστήριξε ο «υφυπουργός παρά τω προέδρω» Γκιουρντάλ Χιουντάογλου.

Όπως μεταδίδεται στα Κατεχόμενα, ο κ. Χιουντάογλου μιλούσε σε τηλεοπτική εκπομπή, στην οποία ανέφερε επίσης ότι όλες οι αντιπαραθέσεις πρέπει να μείνουν στο περιθώριο και το σημαντικό είναι οι πλευρές να επικεντρωθούν στον στόχο επίτευξης λύσης εντός του 2016.

Στην ημερήσια διάταξη του Μουσταφά Ακιντζί, συμπλήρωσε, βρίσκεται μόνο η λύση του Κυπριακού. «Βρισκόμαστε σ’ ένα κρίσιμο σημείο. Άραγε η τελευταία ενέργεια του κ. Αναστασιάδη είναι αποτέλεσμα μιας στιγμιαίας αντίδρασης ή αποτελεί το πρώτο βήμα ενός σχεδίου που θα φανεί μακροπρόθεσμα; Αυτό θα είναι πολύ καθοριστικό. Εμείς θέλουμε να το ερμηνεύουμε ως μία στιγμιαία και αυθόρμητη αντίδραση. Δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι μέρος μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής».

Οι Τ/κ, συνέχισε, δεν μπορούν να εκπροσωπούνται μόνο στη «νεκρή ζώνη», λέγοντας ότι ο Μουσταφά Ακιντζί κατά τις επαφές του με παράγοντες της διεθνούς κοινότητας, συζητεί μόνο το Κυπριακό.

Αναφερόμενος στο άνοιγμα των οδοφραγμάτων Απλικίου και Δερύνειας, ο κ. Χιουντάογλου υποστήριξε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης, προσθέτοντας ότι το άνοιγμα των οδοφραγμάτων αναμένεται σε 5-6 μήνες.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση