ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μήνυμα διατήρησης της φυσικής κληρονομιάς στέλνει ο ΓΓ ΟΗΕ

Μήνυμα έστειλε ο Μπαν Γκι-μουν, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

ΚΥΠΕ

Μήνυμα κατά της αδιαφορίας, καταπολέμησης της απληστίας και δράσης για τη διατήρηση της παγκόσμιας φυσικής κληρονομιάς έστειλε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Το φετινό σλόγκαν “Go Wild For Life” καλεί όλους σε εγρήγορση εναντίον της παράνομης εμπορίας άγριων ζώων.

«Αυτή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, καλώ πολίτες και κυβερνήσεις παντού να υπερνικήσουν την αδιαφορία, να καταπολεμήσουν την απληστία και να δράσουν για τη διατήρηση της φυσικής μας κληρονομιάς προς όφελος αυτής και των μελλοντικών γενιών», αναφέρει ο Μπαν, σύμφωνα με ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα του ΟΗΕ.

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος έχει ως στόχο να εμπνεύσει περισσότερους ανθρώπους από ποτέ για να αναλάβουν δράση και να σταθούν εμπόδιο στην ολοένα αυξανόμενη πίεση που ασκείται στα φυσικά οικοσυστήματα της Γης προλαβαίνοντας τα από το να φτάσουν σε οριακό σημείο.

Το θέμα που έχει επιλεγεί για το 2016 ρίχνει φως στον αγώνα κατά της παράνομης εμπορίας άγριας ζωής, κάτι που διαβρώνει τη μοναδική βιοποικιλότητα και απειλεί την επιβίωση τω ελεφάντων, των ρινόκερων και των τίγρεων, καθώς και άλλων ειδών.

Αποδυναμώνει επίσης τις οικονομίες μας, τις κοινότητες μας και την ασφάλεια, προστίθεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση