ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΠτΔ: Οδεύουν προς τερματισμό τα κοινωνικά παντοπωλεία

Στις 25 χιλιάδες η συνεισφορά της Κυβέρνησης για καταπολέμηση της μάστιγας της πείνας

ΚΥΠΕ

Σταδιακά τα κοινωνικά παντοπωλεία οδεύουν προς τερματισμό, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σημειώνοντας ότι “αυτό θα είναι ένα από τα καλύτερα αισθήματα ικανοποίησης που θα νιώθω ότι, η πατρίδα μας έπαψε πια να έχει ανάγκη να σιτίσει ανθρώπους για να μην υποστούν τις ίδιες συνέπειες σαν αυτές που μαρτυρούμε σε χώρες, όπως στην Αφρική και όχι μόνο”.

Σε χαιρετισμό του, στο Φιλανθρωπικό Δείπνο του Παγκυπρίου Συνδέσμου για Καταπολέμηση της Μάστιγας της Πείνας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι και η παρουσία του στο δείπνο αυτό, καθώς συνιστά μία συμβολική έκφραση του προσωπικού ενδιαφέροντός του και της Κυβέρνησής για το δράμα των όπου γης συνανθρώπων μας που ζουν σε συνθήκες φτώχειας, πείνας και δυστυχίας, ανακοινώνοντας αύξηση της συνεισφοράς της Κυβέρνησης από 20 χιλιάδες ευρώ σε 25 χιλιάδες.

Δυστυχώς, είπε, η μάστιγα της πείνας παραμένει ως ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα, που απασχολούν την παγκόσμια κοινωνία και αποτελεί συνάμα τη μεγαλύτερη ντροπή για την ανθρωπότητα και τον πολιτισμό μας, δήλωσε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος πρόσθεσε πως η παγκόσμια ευαισθησία δεν έχει φτάσει σε εκείνο το επίπεδο προσφοράς, που να εξασφαλίζονται τα στοιχειώδη σε όλους τους ανθρώπους ανεξαιρέτως.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σημείωσε ότι σύμφωνα με επίσημα στοιχεία διεθνών οργανισμών, ένας άνθρωπος στους οκτώ και ένα παιδί στα έξι παγκοσμίως υποφέρουν από πείνα σήμερα.

Όπως ανέφερε “παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει σαφής βελτίωση των συνθηκών το πρόβλημα παραμένει οξύ”, για να σημειώσει ότι “μεγάλες χώρες, όπως η Κίνα, Ινδία και Ινδονησία κατάφεραν σε ένα βαθμό να ελέγξουν το θλιβερό αυτό φαινόμενο”.

“Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη χώρες στις οποίες η κατάσταση είναι τραγική. Σε έκθεση του το Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών για τις Διατροφικές Πολιτικές προειδοποιεί ακόμη για το φαινόμενο της λεγόμενης αόρατης πείνας, που οφείλεται σε υποσιτισμό, ο οποίος οδηγεί σε σημαντικά μειωμένη απορρόφηση βιταμινών από τον οργανισμό γεγονός που δεν επιτρέπει φυσιολογική ανάπτυξη ιδιαίτερα στα παιδιά”, είπε.

Πρόσθεσε ακόμα πως “η αόρατη πείνα αγγίζει περισσότερα από δυο δισεκατομμύρια ανθρώπους, σε ολόκληρο τον κόσμο”, σημειώνοντας ότι σε αυτό το μεγάλο διεθνή αγώνα η Κύπρος ως χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει την ύψιστη τιμή να πρωταγωνιστεί στην προσπάθεια καταπολέμησης της πείνας.

Υπενθύμισε πως ο Κύπριος Επίτροπος Χρίστος Στυλιανίδης έχει στα χέρια του το πολύ τιμητικό για τη χώρα μας χαρτοφυλάκιο των ανθρωπιστικών θεμάτων και της διαχείρισης κρίσεων, συμπληρώνοντας πως “είναι καλά γνωστό πως η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί τον κύριο χορηγό ανθρωπιστικής βοήθειας στον κόσμο”.

“Παρά το μικρό μέγεθος της χώρας μας και τις περιορισμένες οικονομικές και άλλες δυνατότητές της, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος για την Καταπολέμηση της Μάστιγας της Πείνας συμβάλλει ίσως όσο κανένας άλλος ευεργετικά στην παγκόσμια αυτή προσπάθεια. Δεν έχω κανένα ενδοιασμό να εκφράσω αυτό που η πολιτεία αλλά και η κοινωνία αισθάνεται. Να εκφράσω τα πιο θερμά συγχαρητήρια στον Μητροπολίτη Κιτίου που εδώ και 34 χρόνια ηγείται της προσπάθειας με απόλυτη επιτυχία.

Το να ακούς από τον Αρχιεπίσκοπο Κένυας, τον σεβασμιότατο Μακάριο ότι 350 παιδάκια τυγχάνουν αυτής της ευεργεσίας ως αποτέλεσμα των πρωτοβουλιών του Μητροπολίτη Κιτίου και του ΔΣ του Συνδέσμου είναι κάτι που πρέπει να μας θυμίζει όλους όσοι συνεισφέρουν για να επιτελείται αυτό το θεάρεστο έργο”, ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση