ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το Κυπριακό στο επίκεντρο επαφών του ΥΠΕΞ στον ΟΗΕ

Ενόψει και των διαβουλεύσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ τον Ιούλιο

ΚΥΠΕ

Οι εξελίξεις στο Κυπριακό, ενόψει και των διαβουλεύσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ τον Ιούλιο, για το ψήφισμα ανανέωσης της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, συζητήθηκαν από τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, σε χωριστές συναντήσεις που είχε με τους Μόνιμους Αντιπροσώπους των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας, Σαμάνθα Πάουερ και Βιτάλι Τσούρκιν, αντίστοιχα.

Εξάλλου ο κ. Κασουλίδης, στο πλαίσιο της εκστρατείας για προώθηση της υποψηφιότητας της Κύπρου και του Πρέσβη Ανδρέα Μαυργιάννη για τη θέση του Προέδρου της 71ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, είχε σειρά διμερών επαφών, ενώ παρέθεσε δείπνο σε Μονίμους Αντιπροσώπους μεταξύ των οποίων ήταν αυτοί του Μπαχρέιν, της Αιγύπτου, της Ινδονησίας, του Ιράκ, της Ιορδανίας, του Κουβέιτ, των Μαλδίβων, του Κατάρ, της Σαουδικής Αραβίας, του Σουδάν και της Τυνησίας. Αργότερα σήμερα Υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν.

Το πρωί της Τρίτης, συνοδευόμενος από τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη, Νίκο Αιμιλίου, και τη Διευθύντρια του Γραφείου του, Κούλα Σοφιανού, ο κ. Κασουλίδης είχε συνάντηση, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση ο κ. Κασουλίδης εξέφρασε την ευχαρίστησή του για τη συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, τονίζοντας ότι στο πρόσωπό του η Κύπρος νιώθει ένα θερμό συμπαραστάτη, προστάτη και φίλο. «Όποτε είχαμε να περάσουμε δύσκολες περιόδους η στοργή του Σεβασμιωτάτου ήταν πάντοτε ξεκάθαρη. Εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου κινούνται τα νήματα ολόκληρου του κόσμου η συμβολή της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας προς τα κέντρα λήψεως αποφάσεων είναι σημαντική και αποτελεσματική», είπε ο Υπουργός Εξωτερικών.

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος εξέφρασε χαρά για την επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών και σημείωσε ότι με τον κ. Κασουλίδη πάντοτε έχουν ουσιαστική επικοινωνία. «Είναι πνευματική επικοινωνία, είναι πολιτική επικοινωνία, είναι επικοινωνία επί διεθνών αλλά και τοπικών θεμάτων, και βέβαια στο επίκεντρο είναι η Κύπρος πάντοτε, με την οποία όντως έχουμε άρρηκτους, ουσιαστικούς και θερμότατους δεσμούς, και αισθανόμαστε τη μεγάλη ευθύνη γιατί έχουμε τον βαθύτατο πόθο να δούμε τη λύση του Κυπριακού», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος.

Παράλληλα ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον κ. Κασουλίδη που τον επισκέφθηκε, και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο που επιτελεί ως Υπουργός Εξωτερικών, ιδίως στην Αμερική όπου υπάρχουν τα κέντρα αποφάσεως για πολλά θέματα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση