ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το Κυπριακό συζήτησε ο ΚΕ με αξιωματούχους του Συβ. Εθνικής Ασφάλειας

Ανάγκη να υπάρξουν οφέλη για τις δύο πλευρές από την πρώτη μέρα της λύσης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης συναντήθηκε την Τετάρτη με τη Σύμβουλο εξωτερικής πολιτικής για θέματα Ευρώπης του Αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν, Anna Makanju, και τον Διευθυντή του τμήματος Ελλάδας -Τουρκίας – Κύπρου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, Mark Schapiro.

H συζήτηση αναφέρουν πηγές, επικεντρώθηκε στα αποτελέσματα της συνάντησης των ηγετών της Τετάρτης και το πώς θα πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία. Ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στις επαφές που είχε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και συζήτησαν το ζήτημα της οικονομικής πτυχής της λύσης.

Την ανάγκη να υπάρξουν οφέλη για τις δύο πλευρές από την πρώτη μέρα της λύσης και το θέμα ασφάλειας και των εγγυήσεων ήταν άλλο βασικό κομμάτι της συζήτησης. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μετέφερε την ξεκάθαρη θέση της Λευκωσίας.

Εκτενής συζήτηση έγινε και για το ρόλο που η Τουρκία θα πρέπει να διαδραματίσει στα θέματα που συζητούνται στις διαπραγματεύσεις, καθώς επίσης και στην εφαρμογή της λύσης.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ενημέρωσαν επίσης τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο για τη συνομιλία του Αντιπροέδρου Μπάιντεν με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Γιλντιρίμ.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X