ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Χάσικος: Δεν κινδυνεύει κανένας - Βοήθεια από Ελλάδα για την πυρκαγιά

Σε πλήρη συντονισμό όλες οι δυνάμεις για αντιμετώπιση της φωτιάς στην Ευρύχου, είπε ο ΥΠΕΣ

ΚΥΠΕ

Σε πλήρη συντονισμό βρίσκονται όλες οι δυνάμεις της Κυπριακής Δημοκρατίας για αντιμετώπιση της μεγάλης φωτιάς που μαίνεται στην περιοχή της Ευρύχου.

Ο ΥΠΕΣ Σωκράτης Χάσικος δήλωσε το απόγευμα ότι εκκενώθηκαν προληπτικά τέσσερα χωριά, το Κουρδάλι, τα Σπήλια, η Αγία Ειρήνη και τα Καννάβια. Τόνισε ότι δεν κινδυνεύει κανένας, ότι δεν συντρέχει λόγος πανικού και ότι η εκκένωση έγινε για καθαρά προληπτικούς λόγους.

Ο ΥΠΕΣ είπε ότι έγινε επικοινωνία με την Ελλάδα και ζητήθηκε η αποστολή αεροσκαφών τύπου καναντέρ. “Η απάντηση ήταν θετική και αναμένεται να δούμε πόσα θα έρθουν και τι ώρα”, δήλωσε ο Υπουργός.

Ο κ. Χάσικος είπε ότι αυτή τη στιγμή επιχειρούν στην Ευρύχου όλα τα εναέρια μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, και τα τρία αεροσκάφη από το Ισραήλ τα οποία ενώ έπρεπε να αναχωρήσουν το απόγευμα,έμειναν για να βοηθήσουν.

“Παλεύουμε με το χρόνο και με τις καιρικές συνθήκες, επικρατούν άνεμοι στην περιοχή, τα αεροσκάφη θα επιχειρούν ενόσω υπάρχει φως”, δήλωσε.
Είπε ακόμη ότι έγινε επικοινωνία και με Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης έτσι ώστε μόλις τα αεροσκάφη από Ελλάδα φτάσουν στην Κύπρο να τους παρασχεθεί οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί.

Ο κ. Χάσικος τέθηκε επικεφαλής συντονιστής όλων των τμημάτων και υπηρεσιών (ΠΥ, Τμήμα Δασών, Πολιτική Άμυνα κλπ) που συνδράμουν την μεγάλη προσπάθεια για κατάσβεση της φωτιάς.

Όσον αφορά τη φωτιά στην Αργάκα είπε ότι τέθηκε υπό έλεγχο και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της ΚΔ για την συνδρομή του Ισραήλ αλλά και τις θερμές του ευχαριστίες τους προς όσους εργάστηκαν εντατικά για κατάσβεσή της.

Αποψε τα καναντέρ από Ελλάδα 

Αργότερα απόψε αναμένονται στην Κύπρο τα καναντέρ από Ελλάδα για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της φωτιάς στην Ευρύχου, δήλωσε ο ΥΠΕΣ Σωκράτης Χάσικος.

Διευκρίνισε ότι ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας συνομίλησε με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου και διαβεβαίωσε ότι τα καναντέρ θα πρέπει να αναμένονται στο νησί απόψε. Αναμένεται ότι τα αεροσκάφη θα είναι σε θέση να κάνουν τις πρώτες ρίψεις νερού αύριο, με το πρώτο φως της ημέρας.

Ο κ. Χάσικος ανέφερε ότι έχουμε στη διάθεσή μας τα τρία ισραηλινά αεροσκάφη τα οποία παραμένουν στην Κύπρο , καθώς και άλλα πτητικά μέσα.

Σε ότι αφορά την εκκένωση χωριών είπε ότι δόθηκαν οδηγίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες στους κατοίκους να είναι σε ετοιμότητα για καθαρά προληπτικούς λόγους. Σημείωσε πως δεν συντρέχει λόγος πανικού και ότι όλες οι υπηρεσίες του κράτους είναι σε πλήρη συντονισμό και προγραμματισμό για αντιμετώπιση οποιουδήποτε ενδεχομένου.

Στις 20:00 ο ΥΠΕΣ Σωκράτης Χάσικος αναμένεται να κάνει δηλώσεις για την πυρκαγία στην Ευρύχου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση