ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΠτΔ: Τραγική η κατάσταση που επικρατεί στο σημείο της πυρκαγιάς

Παραβρέθηκε από νωρίς ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για την πλήρη ενημέρωση της κατάστασης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στο σημείο της πυρκαγιάς παραβρέθηκε από νωρίς ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για την πλήρη ενημέρωση της κατάστασης που επικρατεί.

Σε ανάρτηση του στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook δήλωσε την τραγική κατάσταση που επικρατεί.

Όπως αναφέρει είχε την ευκαιρία να ακούσει τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής, του Τμήματος Δασών, της Πολιτικής Άμυνας, του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας.

«Αυτό που θα ήθελα πριν και πάνω από όλα να πω είναι ότι χρειάζεται ιδιαίτερα προσοχή από όλους. », δήλωσε.

Είναι ανεπανόρθωτες οι καταστροφές, που μέσα από την απροσεξία, την αμέλεια ή την άρνηση να δεχτούμε τους κινδύνους, προκαλούν πραγματικά τραγικές συνθήκες για τις κοινότητες της υπαίθρου.

Ευχαριστίες στους πρωθυπουργούς Ισραήλ και Ελλάδας

Επίσης ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας. Σε επικοινωνία του, είπε, θα σταλούν άλλα δύο (ελικόπτερα) super puma τα οποία θα συμβάλουν σημαντικά στο έργο που επιτελούν άλλα 14 πτητικά μέσα.

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται 66 συνολικά πυροσβεστικά οχήματα στην περιοχή με 314 πυροσβέστες επί τόπου, (προσωπικό) του Τμήματος Δασών και εθελοντές, (προσωπικό) της Επαρχιακής Διοίκησης στους οποίους εξέφρασε τις ευγνώμονες ευχαριστίες, αλλά και τα συγχαρητήρια του διότι πραγματικά μέσα από τις πλέον αντίξοες συνθήκες στέκουν για να επιτελέσουν το καθήκον τους ανταποδίδοντας ακόμα και με τη ζωή τους αυτό που η Πολιτεία έχει υποχρέωση.

Ανάρρωση ευχήθηκε στους τραυματίες  

Επίσης εξέφρασε γρήγορη ανάρρωση στους δύο τραυματισθέντες και ευχήθηκε τα καλύτερα για τους υπόλοιπους που μάχονται στο πεδίο της πύρινης λαίλαπας. Μέτρα έχουν ληφθεί έτσι ώστε να αποτρέψουμε κινδύνους που αφορούν τους κατοίκους της περιοχής.

Βρίσκονται όλοι σε επαγρύπνηση αυτή τη στιγμή, ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής σε συνεργασία με την Πολιτική Άμυνα, θα πραγματοποιήσουν υπερπτήση για να καταγράψουν πού ακόμα υπάρχουν εστίες, έτσι ώστε να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερος και καλύτερος συντονισμός στην αντιμετώπιση.

«Πρέπει να πω ότι από την ενημέρωση είμαι απόλυτα ικανοποιημένος για τις προσπάθειες που καταβάλλονται.», συμπλήρωσε

Ανεπανόρθωτες οι ζημίες που προκληθήκαν

Όσον αφορά τις ζημιές που μπορεί να θεωρούνται και ανεπανόρθωτες, θα μελετήσει το Υπουργικό Συμβούλιο στη μεθαυριανή σύνοδο του μέτρα προκειμένου άμεσα να επιληφθούμε ενός προγράμματος ταχείας αναδάσωσης.

Συγχαρητήρια και θερμές ευχαριστίες έδωσε στους εθελοντές, προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία, προς την Πολιτική Άμυνα, προς το Τμήμα Δασών, προς το Τμήμα του Υπουργείου Εσωτερικών, την Επαρχιακή Διοίκηση και όλους γενικότερα που συμβάλλουν στο να αντιμετωπιστεί αυτή η τραγωδία.

«Καταβάλλουμε προσπάθειες το συντομότερο να επιτευχθεί ο έλεγχος.»

Κάποια στιγμή, λόγω αλλαγής πορείας των ανέμων δημιουργήθηκε αναζωπύρωση και η προσπάθεια είναι να αντιμετωπιστεί κατά τρόπο αποτελεσματικό προς αποφυγήν περαιτέρω συνεπειών.

Σε επικοινωνία με τον Ακιντζί

Αργά χθες βράδυ ο ΠτΔ επικοινώνησε ο κ. Ακιντζί και προσφέρθηκε αν είχαμε ανάγκες, με δεδομένο ότι είναι η κοινή μας πατρίδα που αντιμετωπίζει το πρόβλημα. Τον ευχαρίστησε αλλά δεν δέχτηκε την πρόσφορα του αφού ανέφερε ότι με τη βοήθεια που τυγχάνουμε από το Ισραήλ, τις Βρετανικές Βάσεις, ιδιαίτερα και από την Ελλάδα και με τα πτητικά μέσα που διαθέτουμε νομίζω ότι δεν υπήρχε η ανάγκη για συνδρομή, συμβολή.

«Εν πάση όμως περιπτώσει θέλω να ευχαριστήσω για το γνήσιο ενδιαφέρον να αντιμετωπίσουμε από κοινού προβλήματα που η κοινή μας πατρίδα αντιμετωπίζει.»

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση