ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ενημέρωσε τους ευρωβουλευτές για τις συνομιλίες ο ΓΓ του ΑΚΕΛ

Ο Άντρος Κυπριανού τόνισε ότι μια σειρά από θέματα παραμένουν ανοικτά

ΚΥΠΕ

Πλήρη ανασκόπηση των εξελίξεων σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού παρουσίασε σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με Ευρωβουλευτές όλων των πολιτικών ομάδων, ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Ο Γ.Γ. εξήγησε ότι η κυβέρνηση του Προέδρου Αναστασιάδη έχασε ένα χρόνο, μέχρι τη στιγμή που υιοθέτησε το κεκτημένο των συζητήσεων Χριστόφια - Ταλάτ, μετά την εκλογή του Μουσταφά Ακιντζί το 2014.

Ο Άντρος Κυπριανού τόνισε ότι μια σειρά από θέματα παραμένουν ανοικτά, όπως η κυλιόμενη προεδρία, η οικονομία και το περιουσιακό. Σημείωσε όμως ότι το περιουσιακό είναι το πλέον περίπλοκο ζήτημα, καθώς οι δύο πλευρές έχουν βασικές διαφωνίες σε σχέση με το ποιος θα έχει τον τελευταίο λόγο στις περιουσίες, οι ιδιοκτήτες, ή οι σημερινοί ένοικοι.

Ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ δήλωσε πως αν το θέμα μπορούσε να συζητηθεί μαζί με το εδαφικό, τότε η κατάσταση θα μπορούσε να απλοποιηθεί και πως αν 100.000 πρόσφυγες επέστρεφαν υπό κυπριακή διοίκηση στις περιοχές τους το πρόβλημα θα ελαχιστοποιείτο.

Τόνισε ότι για την επίλυση αργότερα της εξωτερικής διάστασης του Κυπριακού θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μια διεθνής διάσκεψη μεταξύ της Κύπρου, των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, των εγγυητριών χωρών και να προσκληθούν οι δύο κοινότητες.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση