ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νέες βολές της Άγκυρας για την πυρκαγιά

Το ζήτημα της τουρκικής βοήθειας σχολίασε έντονα ο Τούρκος Υπουργός Δασών και Νερού

Τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες γύρω από το ζήτημα της παροχής τουρκικής βοήθειας προς την Κύπρο δημιουργούν αρνητικό κλίμα μεταξύ Τουρκίας και Κύπρου.

Ο Υπουργός Δασών και Νερού της Τουρκίας, Βεϊσέλ Έρογλου τοποθετήθηκε σχετικά λέγοντας ότι «Κάποτε η Νότια Κύπρος παρέμεινε χωρίς νερό. Προτείναμε την παροχή νερού και πετρελαίου. Τότε, οι παπάδες (της Κύπρου) ανακοίνωσαν ότι δεν είναι επιτρεπτή η χρήση του νερού και του πετρελαίου του Τούρκου. Εκεί δεν μπορούν να κάνουν καμία δουλειά τους δίχως να ρωτήσουν τους παπάδες. Σε περίπτωση που πάρουν άδεια από τους παπάδες θα πάμε να σβήσουμε την πυρκαγιά».

Δήλωσε επίσης ότι η Τουρκία διαθέτει όλα τα εναέρια μέσα για επέμβαση σε πυρκαγιές όπως αυτή στο Τρόοδος. «Είπαμε ότι έχουμε έτοιμα ελικόπτερα και αεροπλάνα. Το ένα περιμένει στην Αττάλεια και το άλλο στην Σελεύκεια».

Ο Τούρκος Υπουργός Δασών και Νερού ισχυρίζεται ότι η Ε/κ πλευρά επιχειρεί να εξασφαλίσει πολιτικά οφέλη από την όλη υπόθεση, τονίζοντας ότι «Επιχειρούν να προσγειώσουν τα τουρκικά αεροπλάνα και ελικόπτερα στην Ε/κ πλευρά. Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο. Ας μας συγχωρέσουν. Για εμάς εκείνο το μέρος είναι η Ρωμαίικη Διοίκηση της Νότιας Κύπρου. Αυτό θα αλλάξει όταν επιτευχθεί συμφωνία (στο Κυπριακό). Η Τουρκία είναι μεγάλη χώρα. Τελικά οι Ε/κ θα ζητήσουν βοήθεια».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση