ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στρώνει πλάνο για τις Δημοτικές ο ΔΗΣΥ

Ορόσημο για την υποβολή υποψηφιοτήτων ο Σεπτέμβρης

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Σε ρυθμούς δημοτικών εκλογών κινείται πλέον ο ΔΗΣΥ, καθορίζοντας από τώρα το πλάνο της προεκλογικής εκστρατείας. Όπως είχε αναφέρει τη Δευτέρα η «Κ» το κόμμα ξεκίνησε από τώρα να στρώνει το στρατηγικό του σχέδιο, καθώς θεωρείται πλέον παραδεκτό από όλους πως η προεκλογική των 40 ημερών κατά τις βουλευτικές, μάλλον στοίχισε παρά ωφέλεσε το κόμμα. Ήδη το Πολιτικό Γραφείο αναμένεται να εγκρίνει το απόγευμα κάποια ζητήματα τα οποία αφορούν στην προεκλογική εκστρατεία. Μεταξύ άλλων, θα εγκριθεί να τεθεί ως ορόσημο ο Σεπτέμβρης για την υποβολή των υποψηφιοτήτων σε ό,τι αφορά στις θέσεις δημάρχων, κοινοταρχών και δημοτικών συμβούλων.

Στον ΔΗΣΥ αναφέρουν πως δεν έχουν ακόμη ξεκαθαρίσει οι υποψηφιότητες, ωστόσο το κόμμα θα κινηθεί καθαρά βάσει προσωπικοτήτων και όχι κομματικών στελεχών για τις καίριες πόλεις και επαρχίες. Σε ό,τι αφορά στο κατά πόσο οι συνεργασίες με άλλα κόμματα αποτελούν προτεραιότητα, κομματικά στελέχη αναφέρουν μετά βεβαιότητας, πως οι συνεργασίες είναι από τα τελευταία ζητήματα που απασχολούν το κόμμα. Τονίζουν δε πως κάποιες συνεργασίες αναμένεται να προκύψουν αναπόφευκτα, όπως για παράδειγμα στη Λευκωσία, όπου η υποψηφιότητα του Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη θεωρείται δεδομένη.

Ψηλά στις προτεραιότητες του Δημοκρατικού Συναγερμού είναι και ο απολογισμός για το χαμηλό εκλογικό αποτέλεσμα. Ήδη η ηγεσία ξεκίνησε διάλογο με τη βάση, συζητώντας τις αιτίες της απώλειας ποσοστών και κοινοβουλευτικών εδρών. Ήδη στην Επαρχιακή της Λευκωσίας, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου έκανε τη δική του αυτοκριτική για τον τόνο με τον οποίο εκφράστηκε δημόσια σε διάφορα ζητήματα, ενώ έντονη είναι η απαίτηση για καταστατικό και ιδεολογικοπολιτικό συνέδριο. Άλλωστε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης ανέφερε στους Experts την ανάγκη ιδεολογικοπολιτικού συνεδρίου.

Σε δεύτερο πλάνο ο απολογισμός

Στη σημερινή συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου αναμένεται να καταγραφούν οι πρώτες εκτιμήσεις από τις συναντήσεις των επαρχιακών επιτροπών σε ό,τι αφορά στο εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά θα συνεχίσουν τον Ιούλη όταν θα έχει ολοκληρωθεί ο απολογισμός όλων των επαρχιακών Επιτροπών. Θα πρέπει να σημειωθεί πως ενώ η πρώτη σκέψη ήταν για διοργάνωση ανωτάτου συμβουλίου με στόχο την αξιολόγηση του εκλογικού αποτελέσματος, το κόμμα φαίνεται να περιορίζεται σε απολογισμό μέσω του Πολιτικού Γραφείου. Το καταστατικό και ιδεολογικοπολιτικό συνέδριο, μεταφέρεται για τον Φεβράρη, όπως άλλωστε έχει καταγράψει η «Κ», καθώς κομματικά στελέχη θεωρούν επιζήμια μία τέτοια διαδικασία εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X