ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αβέρωφ για ΔΗΣΥ: Πρέπει να διορθώσουμε το σπίτι μας

Ιδεολογικοπολιτικό συνέδριο το 2017, συζητώντας εθνικό και οικονομία

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

«Πρέπει να νοικοκυρέψουμε το σπίτι μας» ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου στη μεσημβρινή εκπομπή του κρατικού καναλιού, κάνοντας λόγο για τις αλλαγές που προτίθεται να κάνει στο κόμμα της Δεξιάς.

Μιλώντας εφ όλης της ύλης και επ’ ευκαιρία των 40 χρόνων ίδρυσης του Δημοκρατικού Συναγερμού, ο Αβέρωφ Νεοφύτου έκανε ένα απολογισμό του εκλογικού αποτελέσματος.

Για τους λόγους του χαμηλού εκλογικού ποσοστού μίλησε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, αναφέροντας πως θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι τα κυβερνώντα κόμματα έχουν κόστος. «Είχαμε να εφαρμόσουμε ένα σκληρότατο πρόγραμμα και είχαμε να αντιμετωπίσουμε τη δημιουργία ενός κόμματος που δημιουργήθηκε από τις σάρκες μας» δήλωσε ο Αβέρωφ Νεοφύτου αναφερόμενος στο ότι η τέως ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Ελένη Θεοχάρους ηγήθηκε ενός ξεχωριστού συνδυασμού.

Ο κ. Νεοφύτου επεσήμανε ότι ο ΔΗΣΥ δε μπήκε στον πειρασμό του λαϊκισμού που ακολουθείτο για δεκαετίες. «Προτιμήσαμε» πρόσθεσε «ακόμα και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας να μην παρεκκλίνουμε ένα βήμα στην αρχή μας για το τι είναι ωφέλιμο για τον τόπο, εν γνώσει μας ότι κάποιες από τις θέσεις μας εμπεριείχαν πολιτικό κόσμος».

Οι αλλαγές

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου επεσήμανε ότι το κόμμα θα παραμείνει κληριδικό στη φιλοσοφία του, η «εκσυγχρονιστική δύναμη που θέτει πάνω από όλα το συμφέρον του τόπου». Σημείωσε δε ότι το κόμμα λαμβάνει τις επικρίσεις υπόψη και είναι έτοιμο να διορθώσει τα λάθη χωρίς δογματισμούς.

Επεσήμανε ότι το κόμμα θα προχωρήσει σε ιδεολογικοπολιτικό συνέδριο στις αρχές του 2017 όπου το κόμμα θα μιλήσει καθαρά πολιτικά, για το εθνικό ζήτημα και την οικονομία. Σημείωσε ότι ο ΔΗΣΥ έχει οργώσει όλη την Κύπρο με επαρχιακές συναντήσεις ούτως ώστε να γίνει απολογισμός του αποτελέσματος, ενώ στελέχη από το Εκτελεστικό Γραφείο θα προχωρήσει στην καταγραφή όλων των απόψεων που ακούγονται τόσο για τα αίτια του εκλογικού αποτελέσματος όσο και με προτάσεις αλλαγών.

Ο ηγέτης φέρει ευθύνη

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν για τις ευθύνες του προσωπικά, σημειώνοντας ότι ο ηγέτης έχει την ευθύνη ανεξάρτητα αν ένα αποτέλεσμα δεν κρίνεται αποκλειστικά από ένα πρόσωπο και οι αποφάσεις είναι συλλογικές.

«Ο ηγέτης οφείλει να λαμβάνει την ευθύνη των αποτελεσμάτων, έτσι λειτουργούσα και έτσι λειτουργώ » σημείωσε, για να προσθέσει ότι υπό τις περιστάσεις το αποτέλεσμα κρίνεται ικανοποιητικό.

Σε ερώτηση κατά πόσο τίθεται θέμα αμφισβήτησης του ηγέτη, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ διερωτήθηκε αν έθεσε οποιοσδήποτε τέτοιο θέμα και προσκάλεσε όσους ενδεχομένως να τον αμφισβητούν να τοποθετηθούν δημοσίως. Σημείωσε δε πως το εκλογικό συνέδριο του κόμματος θα γίνει τον Ιούλιο του 2018.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση