ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κληρίδης: Σέβεται και κατανοεί τον πόνο των συγγενών του Μαρί

Σε δηλώσεις προχώρησε και ο γιος του Συνταγματάρχη Ιωαννίδη

ΚΥΠΕ

Ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης δήλωσε ότι σέβεται και κατανοεί τον πόνο των συγγενών των θυμάτων της φονικής έκρηξης στο Μαρί, προσθέτοντας ότι δεν επιθυμεί να σχολιάσει κάτι άλλο σχετικά με τις δικές του αποφάσεις.

“Σέβομαι και κατανοώ τον πόνο των συγγενών των αδικοχαμένων ηρώων και δεν θέλω να σχολιάσω κάτι άλλο σχετικά με τις αποφάσεις μου,” δήλωσε στο ο κ. Κληρίδης, κληθείς να σχολιάσει τις τοποθετήσεις του γιου του Αντιπλοιάρχου Ανδρέα Ιωαννίδη, Νικόλα Ιωαννίδη, ο οποίος μιλώντας μετά το μνημόσυνο του πατέρα του επέκρινε τόσο τον Γενικό Εισαγγελέα όσο και την Κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν οδηγούνται ενώπιον της δικαιοσύνης ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και ο συνταγματάρχης Γιώργος Γεωργιάδης.

Δηλώσεις του γιου Συνταγματάρχη Ιωαννίδη

"Έγινε μια δίκη στο Κακουργιοδικείο, έγιναν οι εφέσεις, ωστόσο το έχουμε αναφέρει επανειλημμένα, υπήρχε το πόρισμα Πολυβίου που αναφέρεται ρητά στις ευθύνες του τέως Προέδρου και του συνταγματάρχη Γεωργιάδη", είπε ο κ. Ιωαννίδης, υποστηρίζοντας ότι "αυτές οι ευθύνες δεν έχουν ερευνηθεί ενδελεχώς, δεν έχουν οδηγηθεί αυτοί οι δυο ενώπιον δικαστηρίου".

Εμείς, πρόσθεσε, “εκείνο που θέλουμε είναι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης, να αποδοθούν ποινικές ευθύνες, ούτως ώστε να ηρεμήσουν οι ψυχές και να δημιουργηθεί ένα προηγούμενο, να νιώσει και ο κόσμος ότι πλέον η αυθαιρεσία αξιωματούχων θα τιμωρείται.”

Στις δηλώσεις του στο περιθώριο του 5ου ετήσιου μνημοσύνου του πατέρα του καθώς και του αρχικελευστή Κλεάνθη Κλεάνθους, ο Νικόλας Ιωαννίδης είπε πως "όσα εμπόδια και αν μας βάζουν εμείς θα συνεχίσουμε, γιατί δεν μπορεί η θυσία, ο θάνατος 13 ανθρώπων, να περάσει χωρίς να αποδοθούν ποινικές ευθύνες σε όλους όσοι ήταν εμπλεκόμενοι".

Σε ερώτηση κατά πόσο οι συγγενείς έλαβαν υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν, ο Νικόλας Ιωαννίδης είπε πως ο ίδιος δεν είχε αυταπάτες από τα όσα κάποιοι υπόσχονταν, και εμφανίστηκε επικριτικός σε ό,τι αφορά τον Γενικό Εισαγγελέα, λέγοντας ότι περίμενε από τον Γενικό Εισαγγελέα πράγματα.

Ο κ. Ιωαννίδης έκανε λόγο και για "καθυστερήσεις" - όπως υποστήριξε - στην απάντηση του Κώστα Κληρίδη σε δική του επιστολή και σε μη διορισμό ποινικών ανακριτών εκ μέρους της Κυβέρνησης για διερεύνηση ευθυνών εμπλεκομένων.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση