ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Συλλούρης: Σε ιδιαίτερα κομβικό σημείο βρίσκεται το Κυπριακό

Η ενότητα και η σύμπνοια είναι τα βασικά ζητούμενα χρειάζονται για λύση τόνισε ο ΠτΒ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το Κυπριακό βρίσκεται σήμερα “σε ένα ιδιαίτερα κομβικό σημείο” και η συλλογική δράση, η ενότητα και η σύμπνοια είναι τα βασικά ζητούμενα, για να επιτύχουμε την επιθυμητή λύση, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, κατά την έναρξη της ειδικής συνεδρίας της Ολομέλειας για καταδίκη των μαύρων επετείων του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής.

Όπως είπε ο Πρόεδρος της Βουλής, “το Κυπριακό, εξακολουθεί να παραμένει ένα άλυτο διεθνές πρόβλημα παράνομης εισβολής και κατοχής, με την τουρκική πλευρά να προσπαθεί να εδραιώσει το ψευδοκράτος και να ελπίζει ότι θα νομιμοποιήσει το κατοχικό μόρφωμα και θα επιβάλει τη λύση δύο κρατών στην Κύπρο”.

Πρόσθεσε ότι “η καλή θέληση της πλευράς μας γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από αυτή, (την τουρκική πλευρά) η οποία από θύτης παρουσιάζεται σήμερα ως ο παράγοντας που εργάζεται για την επίλυση του Κυπριακού”.

“Σήμερα βρισκόμαστε σε ένα ιδιαίτερα κομβικό σημείο. Η συλλογική δράση, η ενότητα, η σύμπνοια είναι τα βασικά ζητούμενα, για να επιτύχουμε την επιθυμητή λύση, που πρέπει να είναι σύμφωνη με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και να εδράζεται στο ευρωπαϊκό κεκτημένο”, είπε ο κ. Συλλούρης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι “σαράντα δύο χρόνια μετά και ο κυπριακός λαός εξακολουθεί να βιώνει τις τραγικές συνέπειες της τουρκικής εισβολής και κατοχής”.

Ο κ. Συλλούρης είπε ότι “σαράντα δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την αποφράδα μέρα του ξενοκίνητου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου και τη βάρβαρη τουρκική εισβολή της 20ής Ιουλίου 1974 και η Βουλή των Αντιπροσώπων καθηκόντως συνέρχεται στην ειδική αυτή συνεδρία, για να καταδικάσει το δίδυμο έγκλημα ενάντια στον κυπριακό λαό και να αποτίσει φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία και τη δημοκρατία”.

Η Ολομέλεια της Βουλής τήρησε μονόλεπτη σιγή στη μνήμη των ηρώων και των μαρτύρων της δημοκρατίας και της ελευθερίας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση