ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΓΓ ΑΚΕΛ: Είναι η ώρα να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων

Τα περί «σχιζοφρένειας» της Κυβέρνησης επανέλαβε ο Άντρος Κυπριανού

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τα περί «σχιζοφρένειας» της Κυβέρνησης επανέλαβε ο Άντρος Κυπριανού δίνοντας συνέχεια στην σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ Κυβέρνησης και ΑΚΕΛ, μιλώντας σε εκδήλωση καταδίκης των μαύρων επετείων.

Ο κ. Κυπριανού στον χαιρετισμό του ανέφερε ότι ο ΔΗΣΥ και η Κυβέρνηση Αναστασιάδη από τη μια δηλαδή να τιμούν τους εγκληματίες και από την άλλη να δηλώνουν ότι θέλουν επαναπροσέγγιση, λύση και επανένωση.

«Εμείς δεν θα σταματήσουμε ποτέ να μιλούμε για προδοσία, άρα και προδότες. Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να μιλούμε για διπλό έγκλημα σε βάρος της Κύπρου, άρα και για εγκληματίες» είπε μεταξύ άλλων ο Άντρος Κυπριανού.

«Όσο το Κυπριακό δεν επιλύεται, τόσο η Τουρκία θα προσπαθεί να επιβάλει τις δικές της πραγματικότητες»

Πρώτιστος και αμετάθετος στόχος του ΑΚΕΛ είναι η λύση του Κυπριακού, υπέδειξε ο Άντρος Κυπριανού, βασισμένη στα Ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, τις Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου, στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο.  «Τονίζουμε ξανά και ξανά αυτές τις αρχές, για να είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι τυχόν συμφωνία που δεν θα τις περιλαμβάνει δεν θα γίνει αποδεκτή από το ΑΚΕΛ». 

Την ίδια ώρα υπέδειξε ότι η Τουρκία ακολουθεί συνειδητή και συνεπή πολιτική από το 1974 μέχρι σήμερα, ενώ η θέληση της για λύση του Κυπριακού περιορίζεται σε λεκτικές διακηρύξεις.

Κάλεσε δε την Τουρκία να περάσει από τα λόγια στις πράξεις και να αποδείξει ότι δεν εξαπολύει απλώς επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, αλλά είναι πραγματικά διατεθειμένη να συμβάλει στο να επανενωθεί η Κύπρος. .

Την ίδια ώρα ανέφερε ότι «η τουρκοκυπριακή κοινότητα προβάλλει αντιστάσεις στο διχοτομικό πλαίσιο που προσπαθεί να επιβάλει η Τουρκία. Κανένας όμως δε μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα για το για πόσο ακόμα μια μικρή κοινότητα θα μπορεί να αντιστέκεται σε μια μεγάλη δύναμη. Για το πόσο ακόμα θα μπορεί να υφίσταται δίχως να τη νικήσει ο ιδιότυπος τουρκοκυπριακός εθνικισμός, που παίρνει αποστάσεις τόσο από την Τουρκία, όσο και από την Ελληνοκυπριακή κοινότητα».

«Αυτές οι πραγματικότητες πρέπει να αφυπνίσουν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη επισήμανε, και όλους μας στην ελληνοκυπριακή κοινότητα πριν να είναι τραγικά αργά. Όσο το Κυπριακό δεν επιλύεται, αυτές οι πραγματικότητες θα πληθαίνουν. Λόγω του αντιδραστικού τους χαρακτήρα θα εμβαθύνουν το πρόβλημα παρά να το επιλύουν. Πρέπει πρώτα και κύρια ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να δείξει συνέπεια, αποφασιστικότητα και προσήλωση στο στρατηγικό μας στόχο. Πρέπει να γίνεται κάθε μέρα όλο και πιο ξεκάθαρο, όλο και πιο σαφές για όλους ότι έχουμε πολιτική βούληση και εργαζόμαστε για τη λύση στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου».

Χρειάζεται, είπε, ο Πρόεδρος αλλά και ολόκληρη η πολιτική ηγεσία του τόπου να συνειδητοποιήσουμε ότι πλέον δεν θα μας κρίνουν οι επόμενες εκλογές, αλλά οι επόμενες γενιές. Αλίμονο αν καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι τις θυσιάσαμε για τις καρέκλες της εξουσίας.

«Αλίμονο αν αντί τώρα που είναι η ώρα να αρθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων και να προτάξουμε αρχές και διαχρονικές θέσεις για να πετύχουμε την επανένωση του τόπου μας, εμείς ξεκινήσουμε τις παλινδρομήσεις, τα παιχνίδια εντυπώσεων και τους τακτικισμούς», κατέληξε.

 

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση