ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σε συνεχή επαφή Αναστασιάδης-Συλλούρης για τις εξελίξεις στην Τουρκία

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ-Τσίπρα- Συζήτηση της κατάστασης με τους Ευρωπαίους ηγέτες

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Σε συνεχή επικοινωνία φαίνεται να είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος βρίσκεται στη Μογγολία στη Σύνοδο ΑSEM στη Μογγολία, με τον Προεδρεύων της Δημοκρατίας και Πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη, στο πλαίσιο της παρακολούθησης των εξελίξεων στην Τουρκία. Από τη Μογγολία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συζήτησε τις εξελίξεις με τους Ευρωπαίους ηγέτες, ενώ είχε παράλληλα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Όπως επεσήμανε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος γίνονται διαβουλεύσεις για την επιστροφή των μαθητών που βρίσκονται στην Τραπεζούντα και στόχος είναι η επιστροφή τους εντός της ημέρας.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως με τη δημοσιοποίηση του πραξικοπήματος συνήλθε υπουργική ομάδα όπου συμμετείχε ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαϊδης, υπό την προεδρία του Δημήτρη Συλλούρη. Σε γραπτή δήλωσή του ο Δημήτρης Συλλούρης επεσήμανε ότι ενημερώθηκε από την ηγεσία των Δυνάμεων Ασφαλείας και πήρε διαβεβαιώσεις πως έχουν ληφθεί όλα τα δέοντα μέτρα.

Στη συνέχεια, στο Υπουργείο Εξωτερικών, πραγματοποιήθηκε μακρά σύσκεψη κατά την οποία αξιολογήθηκε η κατάσταση στην Τουρκία, μετά από επαφές με την Ευρωπαϊκή Ένωση και ξένες κυβερνήσεις.

Όπως επισημαίνεται στη γραπτή δήλωση του Δημήτρη Συλλούρη, οι αρμόδιες Αρχές συνεχίζουν την παρακολούθηση της κατάστασης, όπως αυτή διαμορφώνεται.

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση