ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σε οργανωτική και οικονομική αναδιάρθρωση η ΕΔΕΚ

Στο Πολιτικό Γραφείο η μελέτη οργανωτικής αναδιάρθρωσης και οικονομικής βιωσιμότητας

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Οργανωτική αναδιάρθρωση και αναδιάταξη στη διαχείριση των οικονομικών της ΕΔΕΚ αναμένεται το επόμενο διάστημα στο κόμμα. Η εκλογική πανωλεθρία του Μάη κινητοποίησε την ηγεσία για την ανάγκη να εφαρμόσει αλλαγές εντός του κόμματος. Άλλωστε αυτή ήταν και η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος κατά τον απολογισμό του αποτελέσματος.

Ήδη το κόμμα ετοίμασε μελέτη οργανωτικής αναδιάρθρωσης, αλλά και μελέτη για την οικονομική βιωσιμότητα του κόμματος, καθώς μία από τις καίριες αιτίες του εκλογικού αποτελέσματος, σύμφωνα με την πλειοψηφία των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, ήταν το περιορισμένο κονδύλι κατά την προεκλογική καμπάνια.

Σύμφωνα με κομματικούς κύκλους, η μελέτη προνοεί εκ βάθρων αναδιάρθρωση στην οργανωτική δομή του κόμματος, ενώ πολλές αλλαγές αναμένονται και στον τρόπο διοίκησης. Οι δύο μελέτες οικονομικής βιωσιμότητας και οργανωτικής αναδιάρθρωσης έχουν ήδη παρουσιαστεί ενώπιον του Πολιτικού Γραφείου και ήδη συζητούνται, χωρίς ωστόσο τα στελέχη να ανοίγουν περαιτέρω τα χαρτιά τους για το τι προνοείται.

Πρώτα δημοτικοί σύμβουλοι και μετά δήμαρχοι


Εντός των ημερών το κόμμα θα δει και το ζήτημα των δημοτικών εκλογών. Ήδη η ηγεσία βρίσκεται σε διαβούλευση με τις Επαρχιακές Επιτροπές, ούτως ώστε να μπει η ονοματολογία για τους ενδεχόμενους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους κάθε επαρχίας.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η ηγεσία αφήνει τελευταία τη συζήτηση γύρω από τους υποψήφιους δημάρχους, καθώς για αυτό το κεφάλαιο αναμένεται διαβούλευση με τα υπόλοιπα κόμματα του λεγόμενου ενδιάμεσου χώρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X