ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΠτΔ: Να είναι η τελευταία χρονιά που χρειάζονται ταξιδιωτικά έγγραφα

Συνάντηση με την πολυμελή ομάδα μοτοσικλετιστών της «Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Να είναι η τελευταία χρονιά όπου θα χρειάζονται ταξιδιωτικά έγγραφα για διακίνηση στην Κύπρο ευχήθηκε να είναι το 2016, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης «για να διακινούμεθα ελεύθερα στην πατρίδα μας».

Ο Πρόεδρος έκανε δηλώσεις προς την πολυμελή ομάδα μοτοσικλετιστών της «Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού», η οποία μετά από ένα ταξίδι 3.000 χλμ κατέληξε στη Λευκωσία και στο προαύλιο του Προεδρικού Μεγάρου.

Μαζί με τους δεκάδες μοτοσικλετιστές συγκίνηση προκάλεσε η παρουσία του πατέρα του Σολωμού Σολωμού, Σπύρου, αλλά και της μητέρας και αδελφής του Τάσου Ισαάκ, καθώς και της κόρης του, Αναστασίας, η οποία γεννήθηκε λίγους μήνες μετά τη δολοφονία του πατέρα της στο οδόφραγμα της Δερύνειας.

Εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας δήλωσε ότι κάναμε ένα οδοιπορικό 3.000 χλμ, ξεκινώντας από το Βερολίνο με κατάληξη τη Λευκωσία, σε μια πορεία ελευθερίας εν έτη 2016. Πρόσθεσε ότι συμβολικά επιλέξαμε να αρχίσουμε από το Βερολίνο με κατάληξη τη Λευκωσία, διότι η πρωτεύουσα της Κύπρου είναι το τελευταίο σημείο που μπορούμε να διακινηθούμε ως μοτοσικλετιστές ελεύθερα.

«Είναι το σημείο το οποίο πρέπει να δείξουμε ταξιδιωτικά έγγραφα, πράγμα το οποίο δεν έχουμε κάνει κατά τη διέλευσή μας από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες» είπε. Ανέφερε τέλος ότι οι μοτοσικλετιστές θεωρούν ότι σταματά η ελευθερία στα οδοφράγματα της Λευκωσίας. Το οδοιπορικό μας πέρασε από Βερολίνο, Πράγα, Βουδαπέστη, Σόφια, Βελιγράδι, Αθήνα και Λευκωσία, ένα οδοιπορικό ελευθερίας, εις μνήμη των δύο ηρώων. κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση