ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σ. Ντεκτάς: Αντίθετος με τον διορισμό Τούρκου Κυβερνήτη στα κατεχόμενα

Για σχέσεις Τουρκίας – ψευδοκράτους και Κυπριακό μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη

ΚΥΠΕ

Καμία παρέμβαση από τη λεγόμενη πρεσβεία της τουρκίας δεν έχει δεχτεί ο λεγόμενος αναπληρωτής πρωθυπουργός Σερντάρ Ντεκτάς, όπως δήλωσε ο ίδιος σε τηλεοπτική εκπομπή.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο Σ. Ντεκτάς, κατά πόσο ανησυχεί ότι μια μέρα ενδεχομένως η Τουρκία να διορίσει κυβερνήτη στα κατεχόμενα, απαντώντας ότι με τον ίδιο τρόπο που δεν δέχεται να ταυτιστεί με την Κυπριακή Δημοκρατία, δεν θα δεχτεί να καταλυθούν οι λεγόμενες δομές του ψευδοκράτους και να αντικατασταθούν με κυβερνήτη. «Είναι εκτός συζήτησης κάτι τέτοιο» είπε.

Σε ό,τι αφορά τις συνομιλίες για λύση του Κυπριακού είπε ότι σε περίπτωση που γίνουν παραχωρήσεις (από την τ/κ πλευρά) στο εδαφικό και αυτές οι παραχωρήσεις οδηγήσουν κόσμο στην προσφυγιά για τρίτη φορά, τότε οι επηρεαζόμενοι θα πρέπει να αποφασίσουν γι` αυτό.

«Αν θα θέλουν από εμάς εδαφικές παραχωρήσεις, τότε το αντιστάθμισμα γι` αυτό μπορεί να είναι μόνο η πολιτική αναγνώριση» δήλωσε.

Και ισχυρίστηκε πως ο κόσμος θα πρέπει να κατανοήσει ότι οι Ε/κ αυτό που στοχεύουν δεν είναι απλά εδαφικές αναπροσαρμογές αλλά να μετατρέψουν όλο το νησί σε ελληνικό.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση