ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Καδής:Αν αποδειχθεί εμπλοκή μου στις εκλογές, θα παραιτηθώ

ΑΚΕΛ: Αντιδημοκρατική συμπεριφορά Καδή με οδηγίες ΔΗΣΥ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η κόντρα ΑΚΕΛ και Υπουργού Παιδείας Κώστα Καδή, με φόντο τις εκλογές στην Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών, το σχετικό πόρισμα της Επιτρόπου Διοικήσεως και με τον Χρίστο Χριστοφίδη του ΑΚΕΛ, να κάνει λόγο για αντιδημοκρατική συμπεριφορά εκ μέρους του υπουργού.

Μιλώντας το πρωί στο κρατικό ραδιόφωνο, ο κ. Χριστοφίδης επέρριψε προσωπική ευθύνη στον υπουργό Παιδείας, επειδή όπως είπε, όχι μόνο δεν παρενέβη για να ακολουθηθούν οι ορθές διαδικασίες, αλλά αντιθέτως δικαιολόγησε όσα αντιδημοκρατικά και απαράδεκτα, κατα την έκφραση του, συνέβησαν.

Ο κ. Χριστοφίδης έκανε λόγο για καλπονοθεία και αντιδημοκρατική διαδικασία, η οποία σχεδιάστηκε εκ των προτέρων με την πολιτική κάλυψη του υπουργού. Κατηγόρησε μάλιστα τον Κώστα Καδή, ότι ακολουθεί οδηγίες του ΔΗΣΥ.

Υπενθύμισε δε, ότι στις εκλογές ισοψήφισαν δύο υποψήφιοι για την Προεδρία της ΠΣΕΜ και ότι αντί να γίνει κλήρωση, το αποτέλεσμα καθορίστηκε με την νικώσα ψήφο, του διευθυντή σχολείου, ο οποίος κατηγορείται ότι ευνόησε τον ένα εκ των δύο υποψηφίων.

«Αν υπάρχουν στοιχεία θα παραιτηθώ»

Απαντώντας ο υπουργός Παιδείας απέρριψε τις κατηγορίες, τονίζοντας ότι ο ίδιος δεν παρενέβη σε κανένα στάδιο της διαδικασίας.

Κάλεσε παράλληλα όσους τον καταγγέλλουν να παρουσιάσουν στοιχεία, λέγοντας ότι αν αποδειχθεί εμπλοκή ή παρέμβασή του, θα παραιτηθεί.

Απέρριψε επίσης κατηγορηματικά ότι εκτελεί οδηγίες του ΔΗΣΥ. Παραδέχθηκε πάντως ότι διαπιστώθηκαν κενά στους κανονισμούς, προσθέτοντας ότι το υπουργείο μαζι με τους εμλπεκόμενους κατέληξαν σε συγκεκριμένες αποφάσεις για διορθώσεις και ότι το θέμα βρισκεται ενώπιον της επιτροπής Παιδείας της Βουλής.

Απέδωσε την επίθεση εκ μέρους του ΑΚΕΛ σε προσπάθεια της αντιπολίτευσης να προκληθεί αναταραχή στον χώρο της Παιδείας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση