ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΠτΔ και Πατριάρχης Αντιοχείας συζήτησαν για τη Συρία

Έκκληση η Κύπρος να κάνει ό,τι μπορεί για τα προβλήματα της χώρας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Συνάντηση με τον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’ είχε σήμερα το πρωί, στο Προεδρικό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος αφού ανέφερε ότι η επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ήταν τυπική και φιλοφρονητική, προσθέτοντας ότι ήθελαν ο Άγιος Αντιοχείας να δει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, «να πει τον πόνο του, και να του ζητήσει να κάνει ό,τι μπορεί το κράτος εδώ, ως ευρωπαϊκό κράτος, να πιέσει κάπως».

«Είναι δύσκολες οι συνθήκες στη Συρία. Εμείς πάντοτε είχαμε άριστες σχέσεις με τη Συρία, συνεχίζουμε να έχουμε. Εσχάτως είχα επισκεφθεί και εγώ (τη Συρία), και ήθελα να δώσω θάρρος στους Χριστιανούς να μη φύγουν από τη Συρία, διότι έχει μια πορεία ο Χριστιανισμός εκεί δύο χιλιάδων ετών» πρόσθεσε.

Όπως είπε, είναι απαράδεκτο σήμερα να διωχθούν και να φύγουν από τη γη των πατέρων τους και να ζητούν πατρίδες αλλού.

«Αυτή είναι η προσπάθειά μας. Βέβαια, είμεθα στην Ευρώπη. Δεν εξαρτάται η απόφαση της Ευρώπης από εμάς, αλλά τουλάχιστον εμείς να στεκόμαστε στις δημοκρατικές αρχές, στα ανθρώπινα δικαιώματα, στην ελευθερία του λόγου. Είναι θέματα αυτά για τα οποία πρέπει να εγείρουμε φωνή, είναι ανθρωπιστικά τα θέματα και, νομίζω, κανείς δεν μπορεί να μας απαγορεύσει να μιλάμε για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θρησκευτικές ελευθερίες» συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση αν αναφέρθηκαν και στο Κυπριακό, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου είπε «Όχι», προσθέτοντας ότι ήταν εθιμοτυπική επίσκεψη.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X