ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στην Ελέγχου η έρευνα για τις αποσπάσεις στις Βρυξέλλες

Μετά το ΑΚΕΛ και ο ΔΗΣΥ προτίθεται να εγγράψει το θέμα στη Βουλή

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Μετά και από τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε σε κοινή γνώμη αλλά και στα πολιτικά κόμματα το δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου» που έθετε ζήτημα βολέματος στις Βρυξέλλες μέλους του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ στις Βρυξέλλες, το θέμα των αποσπάσεων αναμένεται να συζητηθεί στην Επιτροπή Ελέγχου. Πρώτο έθεσε το θέμα εγγραφής του το ΑΚΕΛ και κατόπιν η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΔΗΣΥ.

Σε δηλώσεις του με το πέρας της Επιτροπής Οικονομικών ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου επεσήμανε οτι ο ΔΗΣΥ αποφάσισε να εγγραφεί στην Επιτροπή Ελεγχου το ζήτημα των αποσπάσεων στην αντιπροσωπέια στις Βρυξέλλες. Όπως επεσήμανε μεσα από την Ελέγχου θα εξετάσουμε μαζί με τις πολιτικές δυνάμεις τις διαδικασίες, τα κριτήρια για το πόσο είναι αναγκαία η αντιπροσωπεία μας στις Βρυξέλλες. Ο κ. Νεοφύτου σημείωσε πως χρειάζονται συγκεκριμένα κριτήρια για την διαδικασία και ίσως χρειαστεί να εξετάσουμε και τα επιδόματα, ή διόρθωση των ωφελημάτων που προξενούν ενδιαφέρον για τις περιζήτητες θέσεις.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως σύμφωνα με το δημοσίευμα του Φιλελευθέρου, ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης διερεύνησε υπόθεση όπου το Υπουργείο Παιδείας, φέρεται να δρομολόγησε σιωπηρά την απόσπαση μέλους του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ στις Βρυξέλλες, χωρίς να προκηρυχθεί καν η θέση. Μετά την αποκάλυψη του εν λόγω ζητήματος, σύμφωνα με τον «Φ» το Υπουργείο Παιδείας υποχρεώθηκε να προκηρύξει τη θέση και μεταξύ των 11 υποψηφίων επιλέγηκε το συγκεκριμένο πρόσωπο για απόσπαση στις Βρυξέλλες, καθώς στην προφορική εξέταση ήταν η μόνη που αξιολογήθηκε ως εξαίρετη.

Πάντως ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής, φαίνεται να απορρίπτει τα περί βολέματος, σημειώνοντας ότι το άτομο επιλέγηκε μέσα από ανοιχτή διαδικασία η οποία ήταν και αξιοκρατική και διάφανη.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση