ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στο Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ, τα αγκάθια των δημοτικών

Αποτιμούν τη μέχρι τώρα κατάσταση της προεκλογικής στην Πινδάρου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Τα αγκάθια που ολοένα και αυξάνονται στις επικείμενες δημοτικές εκλογές θα εξετάσει το απόγευμα της Τετάρτης το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ. Στο σημερινό Πολιτικό Γραφείο του Σώματος, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου θα μιλήσει για τις εξελίξεις στο κυπριακό και τις συνομιλίες, ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίας θα απασχολήσουν οι επικείμενες εκλογές τα χρονοδιαγράμματα και το πώς θα πορευθεί το κόμμα.

Ήδη στην Πινδάρου εκφράζουν ανησυχίες για την έκβαση της κατάστασης καθώς σε πολλούς δήμους παρουσιάζουν προβλήματα, είτε επειδή υπάρχουν αντάρτες που διεκδικούν δημαρχία, είτε επειδή σε συγκεκριμένους δήμους υπάρχει σχετική αδυναμία.

Όπως αναφέρεται από κομματικά στελέχη, το κύριο πρόβλημα του ΔΗΣΥ για τις δημοτικές εκλογές εστιάζεται στη Λάρνακα, καθώς όπως σημειώνουν κομματικές πηγές, πολλοί οι πρόθυμοι για τον θώκο αλλά ουδείς αρκετά δυνατός ώστε να επουλώσει τις ζημιές που προκάλεσε το κεφάλαιο Λουρουτζιάτη. Στο ΔΗΣΥ σημειώνουν πως ο ΔΗΣΥ είναι προετοιμασμένος για την απώλεια του Δήμου Λάρνακας, ωστόσο θα προσπαθήσει να βρει εκείνον τον υποψήφιο που μετριάσει τη ζημιά.

Οι αντάρτες

Πέραν του Δήμου Λάρνακας, πονοκέφαλος επικρατεί και τον Δήμο Παραλιμνίου, καθώς πέραν του νυν Δημάρχου Θεόδωρου Πυρίλλη, διεκδικεί τον δημαρχιακό θώκο και ο προερχόμενος από τον ΔΗΣΥ Γιώργος Νικολέττος. Η κατάσταση που επικρατεί στο Παραλίμνι είναι κάτι που ανησυχεί την Πινδάρου, καθώς η ανταρσία χρονίζει στην περιοχή. Άλλωστε, όπως αναφέρουν και ο Θεόδωρος Πυρίλλης είχε εκλεγεί το 2011, ως ανεξάρτητος υποψήφιος και όχι με τη στήριξη του ΔΗΣΥ.

Παρόμοιο ζήτημα επικρατεί και σε άλλους μεγάλους δήμους, όπως στον Δήμο Έγκωμης με την διεκδίκηση της δημαρχίας από τον νυν δήμαρχο Ζαχαρία Κυριάκου και τον προερχόμενο από τον ΔΗΣΥ Δημοτικό Σύμβουλο Φοίβο Ζαχαριάδη. Δεν είναι τυχαίο και το κεφάλαιο του Στροβόλου καθώς πέραν του νυν δημάρχου Λάζαρου Σαββίδη την εξαγγελία της υποψηφιότητάς του έκανε και ο προερχόμενος από τον ΔΗΣΥ δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Παπαχαραλάμπους.

Ζήτημα και η Πάφος

Ζήτημα φαίνεται να επικρατεί και στον Δήμο Πάφου, μετά και από τις καταγγελίες του Φαίδωνα Φαίδωνος ότι το στενό περιβάλλον του Ανδρέα Λουρουτζιάτη ψάχνει υποψήφιο να σταθεί απέναντι στον Φαίδωνα Φαίδωνος. Όπως αναφέρουν κομματικά στελέχη, δεν αποκλείεται συναγερμικοί κύκλοι να σταθούν απέναντι στον Φαίδωνα Φαίδωνος. Σημειώνουν ωστόσο πως ο Φαίδωνας Φαίδωνος είναι στοίχημα για το κόμμα το οποίο αναμένεται να κερδηθεί.

Και ενώ επικρατεί συνωστισμός υποψηφίων σε διάφορους δήμους, όπως 9 ενδιαφερόμενοι στον Δήμο Λακατάμιας και στον Δήμο Λάρνακας, υπάρχουν και δήμοι με δυσκολίες εξεύρεσης υποψηφίων, όπως στην Πόλη Χρυσοχούς. Κάτι που απασχολεί έντονα το κόμμα.

Συνάντηση για τους Κατεχόμενους Δήμους

Τη 14η Σεπτεμβρίου αναμένεται να συναντηθούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης μετά και από την επιστολή του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου για το ενδεχόμενο να υποστηριχθούν δήμαρχοι ευρύτερης αποδοχής στους κατεχόμενους δήμους. Στον ΔΗΣΥ ελπίζουν πως έτσι θα μπορέσουν να βρουν τη χρυσή τομή σε κρίσιμους δήμους όπως αυτούς της Αμμοχώστου και της Κερύνειας νοουμένου ότι οι Αλέξης Γαλανός και Γλάυκος Καριόλου αντιστοίχως, δεν θα διεκδικήσουν επανεκλογή τους.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση