ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υπ. Παιδείας: Ικανοποίηση για τα οικοδομικά έργα στη Λάρνακα

Στόχος των έργων να αναβαθμίσουν σε μεγάλο βαθμό τη λειτουργία των σχολείων

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ικανοποιημένος από την εξέλιξη σημαντικών οικοδομικών έργων που γίνονται σε αρκετά σχολεία Δημοτικής Εκπαίδευσης στην πόλη και επαρχία Λάρνακας, δηλώνει ότι είναι ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής.

Σε δηλώσεις ύστερα από επίσκεψη στο Α` Δημοτικό Σχολείο Αραδίππου όπου παρακάθησε σε σύσκεψη με τον Δήμαρχο Αραδίππου, τον Πρόεδρο της Σχολικής Εφορίας Αραδίππου και τον Πρόεδρο και μέλη του Συνδέσμου Γονέων Αραδίππου, ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι «κάνουμε μια προσπάθεια να δούμε επί τόπου τα σχολεία στα οποία υπάρχουν εργοτάξια και να επιβεβαιώσουμε ότι τα μαθήματα θα ξεκινήσουν με ασφάλεια, ιδιαίτερα στα σχολεία στα οποία γίνονται έργα».

Πρόσθεσε ότι «είναι με ιδιαίτερη ικανοποίηση που διαπιστώνουμε ότι τα έργα εξελίσσονται, συνεχίζονται χωρίς να επηρεάζουν την ομαλή λειτουργία των σχολείων και στην περίπτωση του Α` Δημοτικού Σχολείου Αραδίππου, το έργο έχει απομονωθεί. Στο συγκεκριμένο σχολείο δημιουργείται μια νέα αίθουσα πολλαπλής χρήσης, η οποία αναβαθμίζει ιδιαίτερα το περιβάλλον του σχολείου και τις δυνατότητες που παρέχει το σχολείο στους εκπαιδευτικούς και στα παιδιά να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους».

Ο κ. Καδής είπε ότι τα έργα που εκτελούνται είναι «σημαντικά έργα που αναβαθμίζουν σε μεγάλο βαθμό τη λειτουργία των σχολείων μας. Αυτά τα έργα δεν μπορούν να ολοκληρωθούν μέσα σε ένα ή δύο μήνες του καλοκαιριού, θα πρέπει να εξελιχθούν σε μεγάλο μέρος του χρόνου, οπόταν αυτό που πρέπει να διασφαλίσουμε είναι ότι δεν θα επηρεάσουν την ομαλή λειτουργία και την ασφάλεια των σχολείων μας».

Εξήγησε ότι «112 έργα βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο και αυτό δείχνει και την έμφαση που δίνει το Υπουργείο Παιδείας στα θέματα των υποδομών. Μέσα από αυτά τα έργα θεωρούμε ότι παρέχουμε στους εκπαιδευτικούς και στα παιδιά μας ένα καλύτερο, ασφαλέστερο και πιο λειτουργικό περιβάλλον».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση