ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στο επίκεντρο της ΕΔΕΚ η υποψηφιότητα Νικολαΐδη

Στήριξη στον ανεξάρτητο υποψήφιο ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Κίνηση Αρχιτεκτόνων Λεμεσού

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Τη στήριξη της ανεξάρτητης υποψηφιότητας του Νίκου Νικολαΐδη για τη δημαρχία του Δήμου Λεμεσού ανακοίνωσε η ανεξάρτητη Κίνηση Αρχιτεκτόνων Λεμεσού, κατόπιν ομόφωνης απόφασης των μελών της. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη το πρωί συνέντευξη Τύπου των εκπροσώπων της Κίνησης και του ανεξάρτητου υποψηφίου για τη δημαρχία Λεμεσού Νίκου Νικολαΐδη.

Ζήτημα που συζητείται εντόνως είναι τι θα πράξει η ΕΔΕΚ, αν δηλαδή θα προχωρήσει στη στήριξη του στελέχους της ή αν θα προτιμήσει συνεργασία με άλλο κόμμα στον Δήμο Λεμεσού.

Ζήτημα η ΕΔΕΚ

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η ΕΔΕΚ έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως η εξαγγελία υποψηφιότητας του Νίκου Νικολαΐδη δεν το δεσμεύει. Όπως έχει αναφέρει και στο παρελθόν η «Κ», στο κόμμα επικρατούν δύο τάσεις. Η τάση που θεωρεί πως από τη στιγμή που ο Νίκος Νικολαΐδης δεν στήριξε το κόμμα προεκλογικά με την υποψηφιότητά του, δεν πρέπει να αναμένει μία τέτοια «γενναιόδωρη κίνηση» από την ηγεσία.

Υπάρχει και η τάση που θεωρεί πως το κόμμα θα πρέπει να στηρίξει το στέλεχός της καθώς πέραν της δυναμικής που φαίνεται να αποκτά, υπογραμμίζουν πως όποια άλλη απόφαση θα ενεργοποιήσει την εσωστρέφεια. Οι ίδιοι κύκλοι θεωρούν πως δεν είναι τυχαία η ανακοίνωση ανεξαρτητοποίησης του στελέχους της ΕΔΕΚ Λεμεσού Πρόδρομου Τοοπουζή αλλά και η υποβολή παραίτησης της προέδρου του επαρχιακού συμβουλίου Σοσιαλιστικής Γυναικείας Κίνησης Άρτεμις Αϊπαυλίτη.

Δεκαήμερο συσκέψεων

Πάντως το επόμενο δεκαήμερο, αποτελεί δεκαήμερο έντονων διαβουλεύσεων και συσκέψεων μεταξύ των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου και το ΑΚΕΛ ούτως ώστε να διαφανεί κατά πόσο αυτοί οι πολιτικοί χώροι θα κατορθώσουν να συνεργαστούν στις επικείμενες εκλογές.

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση