ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχίζει τις επαφές του στο περιθώριο της

Το μεσημέρι της Πέμπτης ο Νίκος Αναστασιάδης θα δει τον Αμερικανό αντιπρόεδρο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σήμερα, (στις 9πμ ώρα Νέας Υόρκης), ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου κ. Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι και στη συνέχεια θα χαιρετίσει τη Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου της Συνέλευσης για το Προσφυγικό και Μεταναστευτικό πρόβλημα.

Ακολούθως, (στις 11πμ ώρα ΝΥ) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Ελληνα Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, ενώ αργότερα (στις 12.30μμ ώρα ΝΥ) θα παρακαθίσει σε γεύμα με τους Μονίμους Αντιπροσώπους των πέντε Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Την ίδια μέρα (6.30μμ) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει η Πλατφόρμα Concordia σε συνεργασσία με το Αtlantic Council, με θέμα το Μέλλον της Ευρώπης.

Την Πέμπτη η συνάντηση Αναστασιάδη- Μπάιντεν

Το γραφείο του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι ο Τζο Μπάιντεν, που φτάνει σήμερα στη Νέα Υόρκη, για τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και επαφές με διεθνείς ηγέτες, θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Η συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα θα γίνει νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, στην έδρα του ΟΗΕ. Με τον Ταγίπ Ερντογάν την Τετάρτη το πρωί, στο ξενοδοχείο Πενίνσουλα", όπου έχει καταλύσει ο Τούρκος Πρόεδρος.

Η συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη θα γίνει το μεσημέρι της Πέμπτης, στο ξενοδοχείο Ἱντερκοντινένταλ", όπου θα καταλύσει ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος. Στον ίδιο χώρο θα γίνει το απόγευμα της Πέμπτης η συνάντηση με τον Μουσταφά Ακιντζί.
Επισημαίνεται ότι όλες οι συναντήσεις θα καλυφθούν από τα μέσα ενημέρωσης, κατά την έναρξή τους, πλην αυτής με τον κ. Ακιντζί, που είναι κλειστή στον Τύπο.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση