ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συνάντηση Τσίπρα - Αναστασιάδη στη Νέα Υόρκη για το Κυπριακό

Η συνάντηση διήρκησε 45 λεπτά και έγινε ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων

ΠΗΓΗ: skai.gr

Τον συντονισμό των κινήσεών τους εν όψει και των επαφών που θα έχουν στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ, στις οποίες θα συζητηθεί και το κυπριακό, συζήτησαν χθες βράδυ, σε συνάντηση που είχαν στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης κι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη να δηλώνει μεταξύ άλλων μετά τη συνάντηση ότι δεν μπορούμε στο πλαίσιο της λύσης να μιλούμε για ξένες εγγυήσεις και στρατεύματα.

Στη συνάντηση που διήρκεσε περί τα 40 λεπτά, παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας .Νίκος Κοτζιάς. Σήμερα ο κ. Τσίπρας αναμένεται να συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και την πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, ενώ ο κ. Κοτζιάς θα συναντηθεί με τον ειδικό σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ, Εσπεν Μπαρθ Έιντε.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης είπε ότι «κατά τη συνάντηση έγινε περαιτέρω συζήτηση και συντονισμός για τα επόμενα βήματα λαμβάνοντας υπόψη και τις συναντήσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού τις αμέσως επόμενες μέρες, αλλά και το πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας".
Πρόσθεσε ότι αναγνωρίστηκε η σημαντική πρόοδος που έχει γίνει μέχρι στιγμής, ενώ επίσης συζητήθηκαν τα θέματα της Ασφάλειας και του Εδαφικού.

Για το θέμα της ασφάλειας, υπογράμμισε ότι η θέση της Ελληνικής Κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη και τη συμμερίζεται απόλυτα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

"Δεν μπορεί μέσα στο πλαίσιο της λύσης του Κυπριακού να μιλούμε για ξένες εγγυήσεις και ξένα στρατεύματα σε ένα κράτος μέλος της ΕΕ εν έτει 2016", είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X