ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Με Νίκο Νικολαΐδη ο ΔΗΣΥ στη Λεμεσό

Κλειδώνουν τα πρώτα ονόματα για δημάρχους στον Δημοκρατικό Συναγερμό

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Ολοκληρώθηκε το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ, κατά τη διάρκεια του οποίου λήφθηκαν αποφάσεις γύρω από το ποιους θα στηρίξει το κόμμα σε κάθε δήμο. Ήδη από το πρωί έχει ξεκινήσει μία μαραθώνια διαβούλευση τόσο του Προέδρου του ΔΗΣΥ με τους υποψήφιους δημάρχους όσο και των στελεχών που έχουν αναλάβει ρόλο συντονιστικό μαζί με τους ενδιαφερομένους.

Η συνεδρία ξεκίνησε με την ηγεσία να τοποθετείται επί των εξελίξεων στο κυπριακό. Στη συνέχεια, δίδοντας τη λίστα με τους ενδιαφερόμενους δημάρχους, ο κάθε συντονιστής θα εξηγήσει ποιος κατά την άποψή του και μετά από τις επαφές που είχε με τους τοπικούς παράγοντες είναι ο καταλληλότερος για να τύχει στήριξης του κόμματος.

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι που στηρίζει ο ΔΗΣΥ

Δήμος Λευκωσίας: Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης 

Δήμος Γερίου: Αργυρης Αργυρο΄
Δήμος Αγλαντζιάς Χαράλαμπος Πετρίδης
Δήμος Λατσιών: Χρίστος Πιτταράς
Δήμος Δαλίου: Λεόντιος Καλλένος
Στρόβολος: Λάζαρος Σαββίδης
Άγιος Δομέτιος: Κώστας Πέτρου
Εκκρεμεί απόφαση για τους Δήμους Λακατάμειας και Τσερίου

Δήμος Λεμεσού: Νίκος Νικολαϊδης
Δήμος Αγίου Αθανασίου: Ανδρέας Διογένους
Δήμος Ύψωνα: Άριστος Αριστείδου
Δήμος Γερμασόγειας: Ανδρέας Γαβριηλίδης
Δήμος Μέσα Γειτονιάς: Δώρος Αντωνίου

Δήμος Πολεμιδιών: Χρίστος Νεοκλέους

Πόλης Χρυσοχούς Άγγελος Γεωργίου

Πέγεια: Ανδρέας Χάρπας
Γερμασόγεια: Μιχάλης Παυλίδης
Πάφος: Φαίδωνας Φαίδωνος
Λειβάδια:  Μάριος Αρμένης
Αραδίππου: Ευάγγελος Ευαγγελίδης
Λάρνακα: Αλέξης Μιχαηλίδης
Δρομολαξιά: Χριστόφορος Κούμπαρος 

Στο δήμο Αθηένου και Λευκάρων δεν έχει υπάρξει ακόμη ενδιαφέρον.

Προηγούμενη Ενημέρωση

Στη Λευκωσία τα πράγματα είναι λίγο πολύ απλά καθώς ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης τυγχάνει της στήριξης του κυβερνώντος κόμματος χωρίς ανθυποψήφιο. Στον Δήμο Λάρνακας, ο ΔΗΣΥ θα στηρίξει τον ΔΗΚΟϊκό Αλέξη Μιχαηλίδη, έστω και αν 10 στελέχη του κόμματος είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον τους να κατέλθουν ως υποψήφιοι.

Καζάνι που βράζει η Λεμεσός

Το κύριο ενδιαφέρον ωστόσο επικεντρώνεται στον Δήμο Λεμεσού. Παρά τις υποψηφιότητες στελεχών του κόμματος και των δύο πρώην βουλευτών Ανδρέα Μιχαηλίδη και Ανδρέα Θεμιστοκλέους, το κόμμα όπως όλα δείχνουν προχωρά με την υποψηφιότητα του Νίκου Νικολαϊδη.

Αφενός γιατί έτσι προκαλεί πλήγμα στον χώρο του ενδιάμεσου και αφετέρου επειδή έχει πιθανότητες εκλεξιμότητας. Αυτή η απόφαση κρίνεται ιδιαίτερα δύσκολη για τον ΔΗΣΥ καθώς αναμένεται να πυροδοτηθούν αντιδράσεις στελεχών που θεωρούν πως το κόμμα θα πρέπει να προχωρήσει με κομματικό υποψήφιο.

Χαρακτηριστική και η ανάρτηση του Ανδρέα Θεμιστοκλέους στο facebook που προκαταλαμβάνει εν μέρει την εξέλιξη. Ο κ. Θεμιστοκλέους επεσήμανε συγκεκριμένα πως: «Του Δημοκρατικού Συναγερμού δεν του ταιριάζουν και δεν του αξίζουν τα ρούχα ούτε του οπαδού ούτε και του ουραγού. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός πρέπει πάντοτε να ηγείται.
Πάντοτε για το γενικό καλό. Πάντοτε με τη δική του πολιτική ιδεολογία. Πάντοτε με τους δικούς του ανθρώπους που ο ίδιος, ο κόσμος του και η κοινωνία καταξίωσε.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός που αναδεικνύει τους ηγέτες του στην Προεδρία της Δημοκρατίας, δεν είναι για να ακολουθεί και να υποστηρίζει για δημάρχους μεμονωμένα πρόσωπα, που επειδή απέτυχαν για δεύτερη φορά να αποσπάσουν υποστήριξη από το ΑΚΕΛ, βρέθηκαν επαίτες στην αυλή του. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν είναι πεδίον επίλυσης προσωπικών διαφορών μεταξύ στελεχών άλλων κομμάτων ούτε και καταφύγιο πρώην υπουργών του κ. Χριστόφια και του ΑΚΕΛ. Αρκετά δεινοπάθησε και δεινοπαθεί ο τόπος από την ακατανόμαστη αυτήν κυβέρνηση. Συγχωροχάρτια εμείς δεν διανέμουμε!»

Στους Δήμους Στροβόλου Έγκωμης Αγίου Δομετίου όπου πέραν των υφιστάμενων δημάρχων εξήγγειλαν ήδη υποψηφιότητα συναγερμικά στελέχη, το κόμμα αναμένεται βάσει αρχής να στηρίξει τους υφιστάμενους δημάρχους καθώς θεωρούνται επιτυχημένοι και επειδή έχουν εκλεγεί μόνο μία θητεία.

Περισσότερα σε λίγο

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση