ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΔΗΚΑΚΕΛ η απάντηση του ΔΗΣΥ στη σύγκριση ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ

Δεν έχει τέλος η κόντρα των δύο κομμάτων με αφορμή τη Σαλαμίνα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Δεν έχει τέλος η αντιπαράθεση ΔΗΚΟ και ΔΗΣΥ όπως όλα δείχνουν, με αφορμή την πρόσφατη παράσταση της Αντιγόνης στη Σαλαμίνα και την απόφαση του γενικού ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη, κατόπιν προτροπής από τον Νικόλα Παπαδόπουλο, να διερευνήσει τη νομιμότητα της παράστασης.
Το ΔΗΚΟ συνέχισε το πρωί της Τρίτης την αντιπαράθεση που άρχισε από τη Δευτέρα, κάνοντας λόγο για παρέμβαση στον ρόλο του γενικού ελεγκτή από τον ΔΗΣΥ, μετά και από την επιστολή που απέστειλε ο Αβέρωφ Νεοφύτου στον Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Δεν παρέλειψε να συγκρίνει την κίνηση αυτή, με την στάση που κράτησε το ΑΚΕΛ απέναντι στον Πόλυ Πολυβίου μετά και το πόρισμα του Μαρί το 2011. «Ο ΔΗΣΥ συμπεριφέρεται στον Οδυσσέα Μιχαηλίδη (για τη Σαλαμίνα) όπως το ΑΚΕΛ στον Πόλυ Πολυβίου (για το Μαρί)….Τυχαίο;» ήταν η ανάρτηση του Προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου.
Άμεση ήταν η απάντηση του ΔΗΣΥ απέναντι στον Νικόλα Παπαδόπουλο κάνοντας λόγο για διαχρονικές σχέσεις ΔΗΚΑΚΕΛ και θυμίζοντας όλες τις φορές που ΔΗΚΟ και ΑΚΕΛ συμπόρευσαν.

Σύγχυση για τις τεχνικές επιτροπές
«Το ΔΗΚΟ συνεχώς ανασκαλεύει ζήτημα Ελέγχων και Θεσμών και επανέρχεται και μέσα από λογαριασμούς της ηγεσίας του σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για να κατηγορήσει το ΔΗΣΥ και τον Πρόεδρο του» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΔΗΣΥ εξηγώντας πως τόσο ο ΔΗΣΥ όσο και ο Αβέρωφ Νεοφύτου «σέβονται απόλυτα τα όποια ευρήματα του Γενικού Ελεγκτή. Εμείς περιμένουμε το αποτέλεσμα της έρευνας του, το οποίο και θα σεβαστούμε όποιο κι’ αν είναι. Ελπίζουμε να ισχύει το ίδιο και για το ΔΗΚΟ, σχετικά με τις ερωτήσεις που απέστειλε ο Πρόεδρος του αλλά και για τα ερωτήματα που έθεσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ».
Στην ανακοίνωσή του ο ΔΗΣΥ κάνει λόγο για σύγχυση του ΔΗΚΟ γύρω από το θέμα των τεχνικών επιτροπών. «Αυτό φαίνεται» όπως αναφέρεται «από την ατυχή πρωτοβουλία να ανοίξουν θέμα για τις Τεχνικές Επιτροπές, ξεχνώντας πότε και από ποιους αυτές συμφωνήθηκαν, όπως επίσης και από την εντελώς άστοχη ιδέα να συνταυτιστούν με μερικές δεκάδες άτομα που διαδήλωναν εναντίον της Ελληνικής Κυβέρνησης, ειδικά σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για το Εθνικό Θέμα».

Διαχρονικό το ΔΗΚΑΚΕΛ
«Παρά την σύγχυση, δεν είναι δυνατόν, ειδικά από το ΔΗΚΟ να προσπαθούν να παραλληλίσουν το ΔΗΣΥ με το ΑΚΕΛ και τον Δημήτρη Χριστόφια» αναφέρεται στην ανακοίνωση προσθέτοντας πως «ταύτιση και παραλληλισμός είναι όταν ο Δημήτρης Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ επιλέγουν τον Πρόεδρο του κόμματος σου για να τον φέρουν στην εξουσία. Δεν ήταν ο ηγέτης του ΔΗΣΥ ο εκλεκτός του Δ. Χριστόφια το 2003».
«Ταύτιση και παραλληλισμός είναι όταν μετέπειτα, το 2008, το ΔΗΚΟ επέλεξε τον Δημήτρη Χριστόφια για να τον φέρει στην εξουσία και να συγκυβερνήσει μαζί με το ΑΚΕΛ. Ταύτιση και παραλληλισμός είναι όταν το ΔΗΚΟ, τώρα, προσπαθεί να ανοίξει μια νέα περίοδο «ΔΗΚΑΚΕΛ» και όλος ο κόσμος παρακολουθεί το έντονο φλερτ του με το ΑΚΕΛ για τις Δημοτικές Εκλογές» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ΔΗΣΥ.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση