ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κλείδωσαν οι πρώτοι υποψήφιοι του ΔΗΚΟ

Σε εκλογική εσωκομματική διαδικασία οι δήμοι Λάρνακας και Μέσα Γειτονιάς

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Λευκωσία: Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης
Αγλαντζιά: Κώστας Κόρτας
Στρόβολος: Χρίστος Τσίγκης
Άγιος Δομέτιος: Γιώργος Θεοφίλου
Δρομολαξιά: Χριστόφορος Κουμπάρος
Λειβάδια Μάριος Αρμένης
Σωτήρα: Καϊκκης Αδάμος
Μόρφου: Χαράλαμπος Πίττας
Κερύνεια: Ρίτα Κομωδίκη
Λάπηθος Κότσαπας
Καραβάς Χατζηστεφάνου
Αμμοχωστος: ακόμα
Λεμεσός: Ανδρέας Χρίστου
Γερμασόγεια: Παύλος Παύλου
Λακατάμεια Γιάννης Πιερίδης
Γέρι Νεόφυτος Παπαλαζάρου
Λατσια: Κυριάκος Παρπούνας
Πάφος Άκης Χρυσόμηλος

Το ΔΗΚΟ αναμένεται να διεκδικήσει με δικούς της υποψήφιους τους δήμους Λάρνακας και Μέσα Γειτονιάς ωστόσο το κόμμα θα προχωρήσει σε εσωκομματική εκλογική διαδικασία για να αναδείξει τον εκλεκτό για κάθε δήμο.
Το κόμμα αναμένεται να μελετήσει διεξοδικά ακόμα το πώς θα κινηθεί στους δήμους Εγκωμης, Αμμοχώστου, Δαλίου, Τσερίου και στους κατεχόμενους δήμους Ακανθούς, Κυθρέας και Λύσης.

Προηγούμενη Ενημερώση

Ποιους δήμους διεκδικεί αλλά και ποιους υποψήφιους δημάρχους άλλων κομματικών σχηματισμών θα στηρίξει, θα αποφασίσει κατά τη σημερινή συνεδρία του Εκτελεστικού του Γραφείου το ΔΗΚΟ. Με τη σημερινή συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου που πραγματοποιείται από τις 17.30 το απόγευμα, το κόμμα αναμένεται να ανακοινώσει και με ποιους υποψήφιους κατέρχεται, πλην των περιπτώσεων όπου υπάρχουν ενδιαφερόμενοι για τη δημαρχία πέραν του ενός προσώπου. 

Οι δήμοι που παίζουν
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές το ΔΗΚΟ διεκδικεί τους Δήμους Λάρνακας, Δρομολαξιάς, Αγλαντζιάς, Στροβόλου Έγκωμης, Αγίου Δομετίου, Ύψωνα, Μέσα Γειτονιάς, Γερμασόγειας Σωτήρας, Λαπήθου Μόρφου και Κερύνειας. Στους δήμους όπου υπάρχουν πέραν του ενός ενδιαφερόμενοι όπως για παράδειγμα στον Δήμο Λάρνακας και Μέσα Γειτονιάς θα ακολουθηθεί εσωκομματική διαδικασία όπου τις επόμενες δέκα μέρες αντιπροσωπεία του Εκτελεστικού Γραφείου σε κοινή συνεδρία με την Επαρχιακή Επιτροπή και τις αρμόδιες τοπικές οργανώσεις θα λάβουν την απόφαση για το ποιος είναι ο κατάλληλος να διεκδικήσει.

Οι υποψηφιότητες

Όπως όλα δείχνουν το ΔΗΚΟ αναμένεται να προχωρήσει, με τους Κώστα Κόρτα στον Δήμο Αγλαντζιάς, Χρίστο Τσίγκη στον Στρόβολο, στη Λάπηθο με τον νυν δήμαρχο Νεοπτόλεο Κότσαπα, στην Κερύνεια με την Ρίτα Κωμοδίκη και στη Μόρφου με τον Χαράλαμπο Πίττα. Ανοικτό είναι το πώς θα προχωρήσει στην Έγκωμη μετά και από την απόσυρση του ενδιαφέροντος του Σπύρου Παναγή, αλλά και στον Άγιο Δομέτιο.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως στη Μέσα Γειτονιά, πέραν της υποψηφιότητας του νυν δημάρχου Δώρου Αντωνίου το ΔΗΚΟ θα πρέπει να διαχειριστεί το γεγονός ότι απέναντί του θα βρεθεί άλλο ένα δηκοϊκό στέλεχος, ο Φίλιππος Κωνσταντινίδης. Κύριο ζήτημα είναι και αυτό της Λάρνακας καθώς ο δηκοϊκός Αλέξης Μιχαηλίδης έχει ήδη τύχει της στήριξης του ΔΗΣΥ. Εντός του ΔΗΚΟ ωστόσο φαίνεται να επικρατούν αντιδράσεις στο σενάριο στήριξης της υποψηφιότητάς του καθώς όπως αναφέρουν το 2011 είχε στηρίξει τον Ανδρέα Λουρουτζιάτη.

Στο ΑΚΕΛ φαίνεται να αναμένουν πάντως την τελική ετυμηγορία του ΔΗΚΟ γύρω από το ποιες υποψηφιότητες θα στηρίξουν σε άλλους δήμους. Για το κόμμα της Αριστεράς θεωρείται δεδομένη η στήριξη του ΔΗΚΟ προς το ΑΚΕΛ στους δήμους Λατσιών Γερίου και Τσερίου. Το ΑΚΕΛ ανέμενε και τη στήριξη ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ στον Δήμο Λακατάμειας για την εκλογή της Φωτούλας Χατζηπαπά, ωστόσο τόσο το ΔΗΚΟ όσο και η ΕΔΕΚ φέρεται να προχωρούν με την υποψηφιότητα του ΕΔΕΚίτη Γιάννη Πιερίδη. Το ίδιο ανέμενε και στη Μόρφου με τον υποψήφιό του Βίκτωρα Χατζηαβραάμ με αποτέλεσμα να υπάρχει σχετική δυσφορία στο τελικό πάρε δώσε της τριμερούς. Ζήτημα μεταξύ της τριμερούς προκύπτει και στον Δήμο Στροβόλου καθώς το ΑΚΕΛ αρνείται να στηρίξει τον Χρίστο Τσίγκη, στρέφοντας το βλέμμα είτε σε δικό του κομματικό υποψήφιο, είτε σε συνεργασία με Συμμαχία Πολιτών και Οικολόγους.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X