ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αγκάθι για το ΔΗΚΟ η Λάρνακα

Μετά τον Στρόβολο, έντονες αντιδράσεις προκαλεί η υποψηφιότητα Αλέξη Μιχαηλίδη στη Λάρνακα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Αναπόφευκτες προμηνύονται οι εσωκομματικές αντιδράσεις στο ΔΗΚΟ εξαιτίας των δημοτικών εκλογών. Ο Στρόβολος και η έντονη αντίδραση της Αντιγόνης Παπαδοπούλου για τη στήριξη Χρίστου Τσίγκη θεωρείται μικρή μπροστά στο τι θα ακολουθήσει στη Λάρνακα, όπου 8 ΔΗΚΟϊκοί, ενδιαφερόμενοι για τη Δημαρχία, ερίζουν για την στήριξη του κόμματος.

Αφορμή για μία έντονη εσωκομματική διαμάχη, υπήρξε η απόφαση του Αλέξη Μιχαηλίδη να ζητήσει τη στήριξη του ΔΗΣΥ για τη δημαρχία της Λάρνακας –και να την κερδίσει- πριν να λάβει τελική απόφαση το ΔΗΚΟ. Μία κίνηση που θεωρήθηκε από τους υπόλοιπους ανθυποψηφίους του ως εκβιαστική για την τελική απόφαση του κόμματος.

Οι Στάλα Κιούπη (πρόεδρος ΓΟΔΗΚ Λάρνακας), Τρύφωνας Τρύφωνος (δημοτικός σύμβουλος), Τζιουλιάνα ΄Ελληνα, Παντελάκης Χειμωνίδης (δημοτικός Σύμβουλος), Ξενάκης Κυριακίδη και Ανδρέας Πέτρου, στελέχη τα οποία ενδιαφέρονται για τη δημαρχία εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία επικρίνουν σφόδρα την κίνηση του Αλέξη Μιχαηλίδη και προετοιμάζουν το έδαφος για έντονη εσωκομματική αντιπαράθεση στο ενδεχόμενο επιλογής Αλέξη Μιχαηλίδη. Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων κατηγορούν τον Αλέξη Μιχαηλίδη, ότι προειδοποίησε για υποβολή παραίτησής του από μέλος του κόμματος μη αποδεχόμενος τη διαδικασία αναζήτησης συναινετικής.

Η ανακοίνωση

«Είναι με λύπη που υποχρεωθήκαμε να προβούμε στην παρούσα δήλωση για να ενημερώσουμε το Δηκοϊκό κόσμο και να προστατεύσουμε το κόμμα μας, αποκαθιστώντας την αλήθεια γύρω από την απόφαση του κ. Αλέξη Μιχαηλίδη, να αποταθεί γραπτώς στο ΔΗΣΥ για στήριξη και επιλογή του ως υποψηφίου για τη Δημαρχία της Λάρνακας, προτού αποφασίσει το κόμμα του. Και για να δοθεί ένα τέλος σε όσα ψευδώς και υποβολιμαία για αρκετό καιρό διαδίδονται» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Σεβόμενοι την απόφαση της Κ.Ε. του κόμματος να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την επιλογή του υποψηφίου Δημάρχου, και μετά από ευρεία σύσκεψη της επαρχιακής επιτροπής και στελεχών στα γραφεία του κόμματος στη Λάρνακα, αυτή τη βδομάδα αποφασίσθηκε να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία για την αναζήτηση συναινετικής λύσης.

Πράγματι την επόμενη ημέρα Πέμπτη, στην παρουσία του προέδρου της επαρχιακής Λάρνακας και άλλων ενδιαφερομένων για τη Δημαρχία, ο κ. Αλέξης Μιχαηλίδης ξεκαθάρισε ότι δεν αποδέχεται τη διαδικασία και ότι αν δεν είναι ο ίδιος ο υποψήφιος που θα επιλέξει το κόμμα, τότε θα υποβάλει την παραίτησή του από μέλος του κόμματος, θα παραδώσει την ταυτότητα του και θα κατέλθει ως υποψήφιος υποστηριζόμενος από τον ΔΗΣΥ. Μέχρι τέλους παρέμεινε αμετακίνητος στη θέση αυτή και στην οριστική παραίτηση του, αφού κανένας άλλος δεν απεδέχθη την απαίτηση του. Η συμπεριφορά αυτή του κ. Αλέξη Μιχαηλίδη, δυστυχώς συμπληρώθηκε με αναφορές του, ιδιαίτερα υποτιμητικές και προκλητικές για όλους τους παρευρισκόμενους, αλλά και για το κόμμα του.

Γι’ αυτό ζητούμε χωρίς την παρουσία του κ. Αλέξη Μιχαηλίδη, να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία χωρίς άλλη καθυστέρηση, αφού το ερχόμενο Σάββατο θα γίνει εκλογική διαδικασία, και σε συνεννόηση με την ηγεσία του κόμματος, να σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς το ΔΗΣΥ για να ξεκαθαρισθεί από μέρους του αν θα επιμένει στον κ. Αλέξη Μιχαηλίδη, ή αν θα στηρίξει τoν υποψήφιο που θα επιλεγεί από τις διαδικασίες του ΔΗΚΟ» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση των ανθυποψηφίων του κ. Μιχαηλίδη.

Η διαδικασία

Θα πρέπει να σημειωθεί πάντως πως την τελική απόφαση για το ποιος θα είναι τελικά ο εκλεκτός του ΔΗΚΟ θα τη λάβει το εκλεκτορικό σώμα του κόμματος, το οποίο θα αποτελείται από μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου, τις γραμματείες των τοπικών και των οικείων δήμων. Στο ΔΗΚΟ αντιλαμβάνονται πως το όλο ζήτημα στη Λάρνακα αναμένεται να προκαλέσει εσωκομματικές προεκτάσεις καθώς η όποια απόφαση κρίνεται ιδιαίτερα δύσκολη. Θα πρέπει να σημειωθεί πως μεταξύ των ενδιαφερόμενων για την δημαρχία, είναι και ο πρώην αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νίκος Κλεάνθους που ήταν ο πρώτος που επέκρινε την στήριξη Αλέξη Μιχαηλίδη από ΔΗΣΥ, πριν από την τελική απόφαση του ΔΗΚΟ.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση