ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:25
 

Συμφωνία κατεχομένων-Τεχεράνης για πτήσεις τύπου charter στην Τύμπου

Ο «Υπ. Τουρισμού» πραγματοποίησε σημαντικές επαφές με Ιρανούς αξιωματούχους

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Νέα εκστρατεία για προβολή της «ΤΔΒΚ» σε διεθνές πεδίο, κυρίως στις μουσουλμανικές χώρες, ξεκινά η «συγκυβέρνηση» της τουρκοκυπριακής Δεξιάς. Σημείο εκκίνησης της νέας προσπάθειας αποτελεί η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν.

Με την υποστήριξη και την διαμεσολάβηση της τουρκικής κυβέρνησης, η τ/κ πλευρά έρχεται σε συμφωνία με την Τεχεράνη για την έναρξη τύπου charter πτήσεων που θα μεταφέρουν Ιρανούς τουρίστες στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μοιράζεται ο «Υπουργός Τουρισμού και Περιβάλλοντος», Φικρί Ατάογλου, σε λίγο διάστημα θα ξεκινήσουν πτήσεις από το Ιράν με τελικό προορισμό το «Αεροδρόμιο» της Τύμβου. Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται για διπλωματικούς λόγους δια μέσου του Αεροδρομίου του Ικονίου. Μετά από μια σύντομη στάση στον τουρκικό αερολιμένα, οι Ιρανοί τουρίστες θα κατευθύνονται προς τα Κατεχόμενα δίχως να είναι υποχρεωμένοι να αλλάξουν πτήση ή αεροπλάνο.

Η νέα πληροφορία έρχεται στο προσκήνιο λίγο μετά την επίσκεψη του κ. Ατάογλου στο Ιράν. Εκεί, με την διαμεσολάβηση της τουρκικής κυβέρνησης, ο κ. Ατάογλου πραγματοποίησε σημαντικές επαφές με Ιρανούς αξιωματούχους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο βήμα της τ/κ πλευράς έρχεται λίγο μετά την ομιλία του «Υπουργού Εξωτερικών», Ταχσίν Ερτουγρούλογλου στην συνεδρίαση του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, στην Νέα Υόρκη. Ο κ. Ερτουγρούλογλου είχε ζητήσει από τις μουσουλμανικές χώρες να προετοιμαστούν για εναλλακτικά σενάρια στο Κυπριακό. Ο κύκλος του «Υπουργείου Εξωτερικών» εκφράζει ικανοποίηση για την νέα πρωτοβουλία του Ιράν και τονίζει ότι θα ακολουθήσουν πρωτοβουλίες και από άλλες μουσουλμανικές χώρες, οι οποίες θα συμβάλλουν στην προσπάθεια προβολής της «TΔΒΚ».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Όχημα αναποδογυρίστηκε στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού

«Καλό είναι να ελεγχούμε τις πηγές μας, πριν βάζουμε τις ειδήσεις. Δεν απεγκλωβίστηκε ο οδηγός, αλλά ...»
Κ  |  11:17

Αβέρωφ σε Άντρο: Δεν βρήκε μια καλή κουβέντα για τον τόπο του

«Όταν μιλούν οι απόφοιτοι της σχολής …Γκαίμπελς να έχετε και τα δυο αφτιά ανοικτά, …για να μπαίνουν οι ...»
Ai Em  |  10:23

Λακκοτρύπης: Προχωρά κανονικά η ανάπτυξη του Αφροδίτη

«Παίξε σωστό παιγνίδι υπουργέ .....»
ΑΚΑ  |  09:45

Διπλωματική εκστρατεία Λευκωσίας για αναχαίτιση ενεργειών της Τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο

«Καλό θα ήταν οι ενέργειες να γίνονται πριν τα γεγονότα και όχι εκ των υστέρων...»
Ένας Πολίτης  |  15:20

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X