ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υπογράφτηκε η μεταφορά ρεύματος από την Τουρκία στα κατεχόμενα

Η νέα εξέλιξη ικανοποιεί και αναπτερώνει το ηθικό της «συγκυβέρνησης» της τ/κ Δεξιάς

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το τουρκικό ειδησεογραφικό κανάλι A Haber πριν από λίγο στην Κωνσταντινούπολη υπογράφηκε η συμφωνία για την μεταφορά ηλεκτρική ενέργειας από την Ανατολία στα Κατεχόμενα.

Την συμφωνία υπέγραψε για την τουρκική κυβέρνηση ο Υπουργός Ενέργειας, Μπεράτ Άλμπαϊρακ. Από την τ/κ πλευρά, την συμφωνία υπέγραψε ο Σουνάτ Ατούν, ο οποίος έχει αρμοδιότητα για θέματα ενέργειας.

Με την νέα συμφωνία, τα κατεχόμενα εντάσσονται ενεργειακά στο πλαίσιο της Ανατολικής Ευρώπης και σε λίγο καιρό θα αρχίσουν να λαμβάνουν ηλεκτρικό ρεύμα, με έναν υποθαλάσσιο αγωγό από την Τουρκία.

Η νέα εξέλιξη ικανοποιεί και αναπτερώνει το ηθικό της «συγκυβέρνησης» της τ/κ Δεξιάς. Από την πλευρά του, στα πλαίσια της υπογραφής της συμφωνίας, ο κ. Άλμπαϊρακ δήλωσε ότι την επόμενη περίοδο, εκτός από το ηλεκτρικό ρεύμα, στην Κύπρο, η Τουρκία στρέφει την προσοχή της στις εργασίες αναζήτησης πετρελαίου και φυσικού αερίου. Σύμφωνα με τον γαμπρό του Τούρκου Προέδρου, η Τουρκία ετοιμάζει νέες πρωτοβουλίες στα συγκεκριμένα πεδία.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση