ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γαλανός: Στην κόψη του ξυραφιού το Κυπριακό

Διεκδικεί επανεκλογή ο Δήμαρχος Αμμοχώστου στις δημοτικές

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Αλέξης Γαλανός ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα επαναδιεκδικήσει τη θέση του πρώτου δημότη της κατεχόμενης πόλης, παρά τις αρχικά αντίθετες σκέψεις και το γεγονός ότι η μακρά θητεία του στην πολιτική σκηνή τον κούρασε, αλλά είπε πως επειδή το Κυπριακό βρίσκεται στην “κόψη του ξυραφιού”, κατέληξε - μετά από παραινέσεις - ότι στην παρούσα συγκυρία δεν έχει το δικαίωμα να ξεκουραστεί.

Στη συνέντευξη Τύπου κατά την οποία ανακοίνωσε την απόφαση του, ο κ. Γαλανός είπε πως τελικά αποφάσισε να υποβάλει υποψηφιότητα και πάλι για Δήμαρχος Αμμοχώστου.

Πρόσθεσε ότι δεν ήταν εύκολη απόφαση, καθώς η αρχική του πρόθεση ήταν όπως μετά από πέντε θητείες Βουλευτή Αμμοχώστου εκ των οποίων η μία και ως Προέδρου του νομοθετικού σώματος και άλλες δύο θητείες Δήμαρχος, να ξεκουραστεί.

“Παρά ταύτα, κατόπιν πολλού προβληματισμού και πολλών παροτρύνσεων, αποφάσισα ότι μπορεί μεν να έχω κουραστεί, αλλά δεν δικαιούμαι να ξεκουραστώ”, ανέφερε ο Δήμαρχος Αμμοχώστου, προσθέτοντας ότι πρέπει να συγκεντρώσει όλες του τις δυνάμεις και να συνεχίσει επειδή αυτό επιβάλλουν οι καιροί.

Όπως είπε ο κ. Γαλανός, “βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη και καθοριστική καμπή του Κυπριακού, θα έλεγα ότι βρισκόμαστε στην κόψη του ξυραφιού και ή θα μπούμε σε μια λύση, η οποία να εξασφαλίζει την επιβίωση του κυπριακού Ελληνισμού και ολόκληρου του κυπριακού λαού, ή θα καταλήξουμε σε ναυάγιο το οποίο θα έχει πολύ άσχημες επιπτώσεις, διότι επικρέμμεται ο κίνδυνος της προσάρτησης των κατεχομένων”.

Ανέφερε ότι οι δημοτικές εκλογές δεν είναι εκλογές αναμέτρησης κομμάτων, αλλά εκλογές σε επίπεδο ατόμων, “και δεν νομίζω ότι αυτές πρέπει να κριθούν με βάση κομματικά κριτήρια”.

Πρόσθεσε ότι αισθάνεται πως υπάρχει άκρατος κομματισμός στον τόπο, τα κόμματα σίγουρα είναι τροχοί της δημοκρατίας, αλλά στο κάθε πράγμα πρέπει να υπάρχει μέτρο.

Κληθείς να αναφέρει την προέλευση των παροτρύνσεων να συνεχίσει, ο κ. Γαλανός είπε πως αυτές προέρχονται από δημότες, φίλους, συνεργάτες και ανεξάρτητους ανθρώπους, οι οποίοι θεώρησαν ότι δεν είναι εποχή κατά την οποία μπορεί να αποσυρθεί, επειδή τον χρειάζεται η Αμμόχωστος.

“Ο κόσμος θα κρίνει αν με χρειάζεται ακόμα”, συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει κάτι νεότερο από την πρωτοβουλία που ανέλαβε ο ΔΗΣΥ ώστε να καταλήξουν σε κοινούς υποψηφίους στους κατεχόμενους δήμους για να αποφευχθεί εκλογική αντιπαράθεση, ο Δήμαρχος Αμμοχώστου είπε πως υπήρξαν προσπάθειες από πολλές πλευρές και εξέφρασε την άποψη ότι στους κατεχόμενους Δήμους έπρεπε να αποφευχθούν κομματικές συγκρούσεις.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X