ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το ΑΚΕΛ παρουσίασε τους υποψηφίους του στην Επαρχία Λάρνακας

Η Λάρνακα έχει λαβωθεί από τη δημαρχία Λουρουτζιάτη τόνισε ο Άντρος Κυπριανού

ΚΥΠΕ

Τον υποψήφιο Δήμαρχο Λάρνακας και τους υποψηφίους για το Δημοτικό Συμβούλιο και τη Σχολική Εφορία για τις Δημοτικές εκλογές του Δεκεμβρίου, παρουσίασε απόψε το ΑΚΕΛ στη Λάρνακα, στην παρουσία βουλευτών και πλήθος κόσμου.

Σε ομιλία του, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού ανέφερε ότι «οι επιλογές μας για τη Λάρνακα, κάνουν περήφανη την Αριστερά και ανταποκρίνονται στις ανάγκες της πόλης και στις προσδοκίες των δημοτών. Είναι αλήθεια ότι η Λάρνακα έχει λαβωθεί από τη δημαρχία Λουρουτζιάτη αλλά και από τη μεταχείριση που έτυχε από την κυβέρνηση ΔΗΣΥ- Αναστασιάδη» είπε δίνοντας ως παράδειγμα την απόφαση της κυβέρνησης να «επιβάλει περιορισμούς στις εμπορικές δραστηριότητες του λιμανιού της Λάρνακας προκειμένου να εξυπηρετήσει το στρατηγικό επενδυτή στο λιμάνι Λεμεσού».

Η Λάρνακα, συνέχισε «δικαιούται και χρειάζεται να γυρίσει σελίδα, να ξαναμπεί σε τροχιά προόδου, ανάπτυξης και διαφάνειας και γι’αυτό χρειάζεται έναν προοδευτικό, ικανό, έντιμο και οραματιστή Δήμαρχο που να φέρει νέα πνοή για μια νέα αρχή στην πόλη. Αυτός ο δήμαρχος μπορεί και πρέπει να είναι ο Ανδρέας Βύρας, ένας τίμιος άνθρωπος με όρεξη για δουλειά, με νέες ιδέες και προοδευτικές προτάσεις, με πνεύμα που να ενώνει τους Λαρνακείς, ένας άνθρωπος που θα λειτουργεί συλλογικά και όχι σαν να είναι ο ένας και μοναδικός».

Σημείωσε ότι δίπλα στο δήμαρχο «πρέπει να βρίσκεται μια ισχυρή Δημοτική Ομάδα της Αριστεράς που θα είναι η φωνή της διεκδίκησης και των δημιουργικών προτάσεων, η δύναμη που θα δίνει περιεχόμενο κοινωνικό, περιβαλλοντικό και φιλολαϊκό στην ανάπτυξη της πόλης, που θα υπερασπίζεται την ποιότητα ζωής στους προσφυγικούς συνοικισμούς και τις ενορίες και θα εργάζεται για να γίνεται η δημοκρατία πράξη με τη συμμετοχή των δημοτών στις αποφάσεις για τα πράγματα της πόλης».

Αναφερόμενος στα άτομα που θα στελεχώνουν τις Σχολικές Εφορίες είπε πως «χρειαζόμαστε ανθρώπους με έγνοια και ευαισθησία για την κυπριακή εκπαίδευση, για την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών, ανθρώπους γνώστες των καθημερινών υλικοτεχνικών αναγκών των σχολείων του Δήμου τους και που να διακατέχονται από εργατικότητα και όραμα για την ανάπτυξη της δημόσιας εκπαίδευσης του τόπου μας».

Ο Αντρος Κυπριανού είπε ακόμα πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Κύπρο «βρίσκεται σε οριακό σημείο» προσθέτοντας ότι «τα σκάνδαλα και η διαφθορά έπληξαν καίρια τους τοπικούς θεσμούς, η κυβέρνηση πήρε αποφάσεις που στραγγαλίζουν οικονομικά τους Δήμους περιορίζοντας δραματικά τις δυνατότητες τους να λειτουργήσουν και να αναπτύξουν έργο, ενώ ο Υπουργός Εσωτερικών ξήλωσε κυριολεκτικά τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σε άλλες περιπτώσεις» συνέχισε «η κυβέρνηση παίρνει ετσιθελικά αποφάσεις που αφορούν τις τοπικές κοινωνίες, περιφρονώντας του Δήμους».

Σύμφωνα με τον κ. Κυπριανού η «Αριστερά έχει παράδοση δράσης και δημιουργικής προσφοράς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση της Λάρνακας και όχι μόνο» και έκανε αναφορά στον πρώτο Δήμαρχο Λάρνακας Γιώργο Χριστοδουλίδη και στον μετέπειτα Ανδρέα Μωϋσέως.

Ο Αντρος Κυπριανού κάλεσε όλους να εκλέξουν τον Ανδρέα Βύρα στην δημαρχία Λάρνακας «για να γυρίσουμε σελίδα για την πόλη του Ζήνωνα και να πάρει επιτέλους τη θέση που της αξίζει, για να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την Αριστερά στο δημοτικό συμβούλιο και στη Σχολική Εφορία της Λάρνακας».

Ταυτόχρονα κάλεσε τους ανένταχτους δημότες που «γνοιάζονται για την πόλη και ελπίζουν σε αλλαγή στα δημοτικά πράγματα» και όλες προοδευτικές δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας σε ενότητα και συστράτευση «με την πίστη και την ελπίδα ότι ο ερχόμενος Δεκέμβρης θα σημάνει μια νέα αρχή για τη Λάρνακα».

Ο Ανδρέας Βύρας στην ομιλία του εξέφρασε αισθήματα «τιμής και ευθύνης» γιατί στηρίζεται «από το ΑΚΕΛ, που στήριξε από της ίδρυσης του όσο κανένα άλλο το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ήταν πάντα μέσα στις τοπικές κοινωνίες, βοήθησε στην ανάπτυξη και την αναβάθμιση των τοπικών κοινωνιών και έδωσε στην Σκαλιώτικη κοινωνία, Δημάρχους όπως ο Γιώργος Χριστοδουλίδης και ο Αντρέας Μωϋσέως, που έβαλαν ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους στην ανάπτυξη της Λάρνακας».

Πρόσθεσε ότι «η Λάρνακα δεν βρίσκεται εκεί που της αξίζει» σημειώνοντας πως «ο πήχης της πενταετίας που μας αφήνει, κατέβηκε πολύ χαμηλά και μαζί με αυτόν και η αξιοπρέπεια του κόσμου. Ο πήχης των προσδοκιών των συνδημοτών μας παραμένει ψηλά» και αυτό τον πήχη, συνέχισε, «όλοι μαζί θα τον περάσουμε και θα τον ανεβάσουμε μαζί με την πόλη ακόμα ψηλότερα, εκεί που της αξίζει».

Ο κ. Βύρας πρόσθεσε ότι μοναδικός του στόχος «θα είναι το συμφέρον της πόλης, η χρηστή διοίκηση και η αξιοκρατία», υποσχέθηκε ότι θα εργαστεί «συλλογικά και χωρίς αποκλεισμούς» σημειώνοντας πως θα είναι «Δήμαρχος για όλους τους Λαρνακείς».

Αφού ανέφερε ότι «τα τελευταία χρόνια η πόλη της Λάρνακας έχει περιέλθει σε ανυποληψία και στασιμότητα» πρόσθεσε πως «δεν μπορούμε να αφήνουμε τις ευκαιρίες να χάνονται η μία μετά την άλλη. Αποστολή μου και πρώτη μου προτεραιότητα είναι να αποκαταστήσω την αξιοπρέπεια των συνδημοτών μου, την αξιοπρέπεια της Λάρνακας μιας πόλης που δεν θα είναι πλέον ουραγός, αλλά πρωταγωνιστής».

Όραμα μου, συνέχισε «είναι μια Λάρνακα λειτουργική για τους Δημότες της, φιλόξενη για τους επισκέπτες της και ελκυστική στους επενδυτές. Μια Λάρνακα πράσινη και όμορφη, προσβάσιμη για όλους, σύγχρονη, τεχνολογικά ανεπτυγμένη και εξυπηρετική και με πλήρη διαφάνεια στη λήψη αποφάσεων και σε κάθε οικονομική διαχείριση».

Φέρνουμε στην Λάρνακα, είπε «το νέο, το φρέσκο, το άφθαρτο, νέα μυαλά, νέο ήθος, όρεξη και όραμα, δυναμισμό και διεκδικητικότητα» και κάλεσε όλους να δώσουν «μαζί τη μάχη της πραγματικής αλλαγής, τη μάχη για τη Λάρνακα που μας αξίζει, με το κεφάλι ψηλά, το βλέμμα στο συνάνθρωπο μας και τα πόδια γερά στη γη».

Οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Λάρνακας του ΑΚΕΛ είναι οι Αντρέου Αντρη, Αρτέμη Ελένη, Βροντή Προκόπης, Γεωργίου Νικόλας, Δημητρίου Φώτος, Δημητρίου Χριστόφορος, Θεοδώρου Θεόδωρος, Ιωάννου Παύλος, Καζαντζής Αθως, Κουκουμάς Μάριος, Κωνσταντίνου Γιώργος, Κωνσταντίνου Χριστάκης, Κώστας Κώστα, Λεοντίου Ελενα, Λόππας Αντης, Μελέκη Μόνικα, Μελεμένης Μιχάλης, Μιχαηλίδου Μόνικα, Μωϋσέως Δόμνα, Μωϋσέως Πάρης, Νεοκλέους Βαλάντης, Νικολάου Χριστίνα, Νικολάου Χρίστος, Παρμάκη Γεωργία, Χαρίτου Χρίστος και Χριστοδούλου Στέλλα.

Για τη Σχολική Εφορία Λάρνακας οι υποψήφιοι του ΑΚΕΛ είναι οι Ανδρέου Αντρέας, Γρηγορίου Γιάννος, Δημητρίου Θεοτέρα, Ευαγγέλου Πάρης, Μιαούλης Χριστάκης, Νικολάου Φλώρος και Στυλιανού Μάριος.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση