ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δεν έδωσαν εδαφικό ποσοστό οι τ/κ στο Μοντ Πελερεν

Συνεχίζεται η διαδικασία μέχρι και τις οχτώ το απόγευμα

Η μεσημεριανή ανάπαυλα των ηγετών και των διαπραγματευτών στο Μοντ Πελερεν έδωσε το δικαίωμα για ανασκόπηση των όσων έχουν επισυμβεί στις συνομιλίες για το εδαφικό.

Σε αυτά τα πλαίσια έγινε γνωστό πως δεν έχουν δώσει οι τ/κ εδαφικό ποσοστό που θα μπορούσε να αποτελέσει και πρόοδο, ενώ η συζήτηση συνεχίζεται πάνω στο κοινό έγγραφο, όταν έχει με βάση πληροφορίες δοθεί από την ε/κ πλευρά συγκεκριμένα ποσοστό, που δεν έχει γίνει γνωστό, ως αρχική θέση διαπραγμάτευσης πάνω στο συγκεκριμένο κριτήριο.

Κρίνεται πάντως ότι η συζήτηση πήγε εις βάθος ενώ τα κριτήρια συζητήθηκαν εφ όλης της ύλης.

Επιπρόσθετα εφόσον οι δυο αποστολές θα φύγουν από το Μοντ Πελερεν Σάββατο πρωί, υπάρχει και όλη η Παρασκευή για να προχωρήσουν και να σημειώσουν την οποία πρόοδο. Είχε ειπωθεί νωρίτερα πως υπήρχε περίπτωση να μην συναντηθούν οι δυο ηγέτες αύριο το απόγευμα όποτε και η αναχώρηση να γίνει γρηγορότερα.

Η καθοριστική συνάντηση των δυο ηγετών με τους διαπραγματευτές ξεκινάει σε μισή ωρα, χωρίς να είναι σε θέση κάνεις να προκρίνει ποσοστό επί της προόδου που αναμένεται τελικά.

Απόψε έχει επίσης κανονιστεί δείπνο με όλους τους εβρισκομενους στο Μοντ Πελερεν, ηγέτες και αντιπροσωπείες στην περιοχή Mointreux περίπου 30χλμ από την περιοχή που βρισκόμαστε τώρα.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση