ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Kουρτουλμούς:Η Ε/κ πλευρά προκαλεί εντάσεις στις διαπραγματεύσεις

Η Τουρκία ξέρει μέχρι ποιο σημείο θα κάνει υποχωρήσεις τόνισε

ΚΥΠΕ

Η Τουρκία γνωρίζει μέχρι ποιο σημείο θα κάνει υποχωρήσεις στο Κυπριακό και δεν δέχεται υπαγορεύσεις, δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς ο οποίος κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να κάνει υποδείξεις προς την Ε/κ πλευρά η οποία ‘προκαλεί εντάσεις στις διαπραγματεύσεις’, σύμφωνα με την έκφρασή του.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι η στάση της Τουρκίας για το Κυπριακό είναι καθαρή. “Κατά τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό η Τουρκία δεν ήταν ποτέ η πλευρά που δεν ήταν διαλλακτική. Ήταν η Τουρκία που αποδέχτηκε το σχέδιο Ανάν, και εκείνη που το απέρριψε ήταν η ε/κ αλλά δυστυχώς από τη διεθνή κοινότητα η πλευρά που επιβραβεύτηκε είναι η ε/κ”, ανέφερε.

Ο Νουμάν Κουρτουλμούς είπε ότι “επομένως από την αρχή πρέπει να διορθωθεί αυτή τη ανισόρροπη και άδικη στάση” και πρόσθεσε: “Ως Τουρκία γνωρίζουμε μέχρι ποιο σημείο θα κάνουμε υποχωρήσεις. Ελπίζουμε ότι θα ιδρυθεί μια ειρηνική τάξη, ένα μόνιμο σύστημα στην Κύπρο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Τουρκία θα αποδεχτεί τις υποχωρήσεις που θα τις υπαγορεύσουν για να έχει στο χέρι ό,τι και να γίνει μια λύση στο Κυπριακό. Η Τουρκία με κανένα τρόπο δεν θα κάνει υποχωρήσεις που της έχουν υπαγορεύσει, θα φτάσει στο σημείο που θα μπορεί να διασφαλίσει τα δικά της εθνικά συμφέροντα στην Κύπρο και εκεί θα σταματήσει.

Επομένως στη νέα περίοδο των διαπραγματεύσεων, εάν η διεθνή κοινότητα θέλει να πάρει ένα αποτέλεσμα στο Κυπριακό πρέπει να κάνει υποδείξεις στην ε/κ πλευρά η οποία από την αρχή προκαλεί εντάσεις στις διαπραγματεύσεις και πότε πότε προκαλεί ταραχές στο τραπέζι. Η Τουρκία δεν θα αρνηθεί ποτέ την τ/κ ύπαρξη στο νησί. Με αυτή την έννοια η Κύπρος είναι πεδίο ασφάλειας της Τουρκίας. Σε αυτό το πλαίσιο εμείς γνωρίζουμε μέχρι ποιο σημείο θα κάνουμε υποχωρήσεις και δηλώνουμε ότι δεν θα αποδεχτούμε την επιθετική στάση της ε/κ πλευράς η οποία θέλει να ορίζει τα πάντα. Ελπίζω να υπάρξει αποτέλεσμα”.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X