ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Οζερσάι: Να γίνει πενταμερής χωρίς προϋποθέσεις

Ο τέως διαπραγματευτής εκτιμά οτι οι τελευταίες εξελίξεις θέτουν σε κίνδυνο την τ/κ πλευρά

Τον προβληματισμό του για την πορεία της Διάσκεψης της Ελβετίας εκφράζει ο τέως διαπραγματευτής της τουρκοκυπριακής κοινότητας και ηγέτης του Κόμματος του Λαού, Κουντρέτ Όζερσαϊ.

Ο κ. Όζερσαϊ τονίζει ότι η πενταμερής διάσκεψη πρέπει να πραγματοποιηθεί χωρίς προϋποθέσεις και χωρίς μεγάλη καθυστέρηση. Οι πληροφορίες που θέλουν την ε/κ πλευρά να θέτει ορισμένες προϋποθέσεις για την σύγκλιση της πενταμερούς διάσκεψης έχουν θορυβήσει τον κ. Όζερσαϊ ο οποίος θεωρεί ότι οι εν λόγω εξελίξεις θέτουν σε κίνδυνο τα συμφέροντα της τ/κ πλευράς.

«Οι τελευταίες πληροφορίες σχετικά με την Διάσκεψη της Ελβετίας αναφέρουν ότι η μετάβαση στην τελική φάση της πενταμερούς διάσκεψης ενδέχεται να γίνει με μια προϋπόθεση», αναφέρει ο κ. Όζερσαϊ σε νέο μήνυμα του στο οποίο συνεχίζει λέγοντας: «Δεν γνωρίζω κατά πόσο αληθεύει αυτή η πληροφορία ή όχι. Ωστόσο, πιστεύω ότι ένας περιορισμός τέτοιου είδους δεν είναι υπέρ μας. Σε περίπτωση που γίνει αποδεκτή η θέση ότι η πενταμερή διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί μόλις επιτευχθεί συμφωνία στα ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά, θα είναι πολύ δύσκολο να κλείσουν αυτά τα κεφάλαια με τον τρόπο, τον οποίο επιθυμούμε».

Στην συνέχεια, ο κ. Όζερσαϊ τονίζει τα εξής: «Σε αντίθεση με τα προσυμφωνηθέντα, η ε/κ πλευρά επιχειρεί να κερδίσει κάποια πράγματα πριν την μετάβαση στην πενταμερή διάσκεψη. Πιστεύει ότι αυτή η διάσκεψη αποτελεί το αδύναμο σημείο μας. Δηλαδή, (οι ε/κ) επιχειρούν να κερδίσουν κάποια πράγματα με αντάλλαγμα την μετάβαση στην επόμενη φάση της διαδικασίας (της επίλυσης)».

Ο κ. Όζερσαϊ ζητά από την τ/κ ηγεσία να μην επιδείξει «ευελιξία», την οποία δεν θα παρουσίαζε υπό κανονικές συνθήκες, για την άμεση μετάβαση στην φάση της πενταμερούς διάσκεψης.

 

 

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση