ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Είδε στην Αθήνα, Τσίπρα και Κοτζιά ο Άντρος

Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο βοήθειας του ΑΚΕΛ για επανέναρξη των συνομιλιών

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργός Αλέξη Τσίπρα και τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, είχε την Κυριακή ο γ.γ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, σε μία προσπάθεια του ΑΚΕΛ να βοηθήσει στην επανέναρξη των συνομιλιών.

Η συνάντηση είχε πραγματοποιηθεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ωστόσο είχε γίνει με την πλήρη συνεννόηση του γ.γ του ΑΚΕΛ με την κυπριακή κυβέρνηση.
Άντρος Κυπριανού και Αλέξης Τσίπρας, συνομίλησαν για δύο περίπου ώρες, με κύριο ζήτημα τις εξελίξεις στο κυπριακό.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ξεκαθάρισε ότι δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και ως εκ τούτου δεν μετέβη στην Αθήνα γι αυτόν τον σκοπό.
Ο Άντρος Κυπριανού χαρακτήρισε πολύ δύσκολα τα πράγματα στο Κυπριακό ενώ εξέφρασε την άποψη ότι όσο καλύτερα συνεννοούμαστε μεταξύ μας τόσο πιο αποτελεσματικοί θα είμαστε.
Τόνισε ότι τα θέματα που θέλουμε να μεταφέρουμε στην τελική φάση του διαλόγου θα πρέπει να τα έχουμε επιλύσει εκ των προτέρων.

Κοτζιάς: Κάποιοι δέχονται παραμονή στρατού
Θα πρέπει να σημειωθεί πάντως, πως ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, βρίσκεται εδώ και μέρες στο προσκήνιο, για τον ρόλο που έπαιξε γύρω από τις συνομιλίες. Πάρα πολλοί θα ήθελαν να προκαλέσουν ένα ρήγμα ανάμεσα στην Κύπρο και στην Ελλάδα και πίστεψαν ότι ο ευκολότερος δρόμος γι’ αυτό θα ήταν να βρίσουν και να υπονομεύσουν την ελληνική εξωτερική πολιτική, υπογράμμισε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε συνέντευξη του.
Κληθείς να σχολιάσει τα δημοσιεύματα περί παραίτησής του και περί κρίσης στις σχέσεις του με τους κυρίους Τσίπρα και Αναστασιάδη, τόνισε ότι όσοι επιδιώκουν να προκαλέσουν το ρήγμα αυτό είναι οι ίδιες δυνάμεις που εξαπέλυσαν εναντίον του ολομέτωπη επίθεση όταν ανέλαβε το Υπουργείο Εξωτερικών τον Ιανουάριο του 2015, οι οποίες βρίσκονται εντός και εκτός χώρας, και ενοχλούνται από μια ανεξάρτητη πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική.
«Δεν μπορώ ν’ αντιληφθώ», είπε ο κ. Κοτζιάς, «εάν κανείς βοηθά στο να υπάρξει μια λύση που να εξυπηρετεί και τους Τουρκοκύπριους και τους Ελληνοκύπριους, χωρίς όμως την παρουσία τουρκικών στρατευμάτων, γιατί να θεωρείται ότι εμποδίζει τη λύση του Κυπριακού; Εκτός αν κάποιοι εννοούν ως λύση την παράδοση και εννοούν να παραμείνει τουρκικός στρατός κατοχής πάνω στο νησί. Ας το πουν ευθέως» δήλωσε ο κ. Κοτζιάς, υποστηρίζοντας ότι τον υβρίζουν γιατί δεν τολμούν να πουν ακριβώς αυτό ανοιχτά.
Ο κ. Κοτζιάς, τόνισε δε ότι δεν υπάρχει δήλωση του κ. Αναστασιάδη για τις εγγυήσεις και για τον κατοχικό στρατό που να διαφέρει από τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού ή του ιδίου.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση