ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΠτΔ: Πραγματικός φίλος της Κύπρου ο Φιντέλ Κάστρο

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπέγραψε το βιβλίο συλλυπητηρίων για το θάνατο του ιστορικού ηγέτη

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης υπέγραψε σήμερα το βιβλίο συλλυπητηρίων που ανοίχθηκε στην Πρεσβεία της Κούβας για το θάνατο του Φιντέλ Κάστρο.

Μετά την υπογραφή, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «εξέφρασα εκ μέρους της Κυβερνήσεως αλλά και του λαού της Κύπρου, τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου προς τον Πρέσβη της Κούβας για την απώλεια ενός ιστορικού ηγέτη για τη χώρα, αλλά και για το παγκόσμιο.

Μπορεί να υπάρχουν πολλές και διάφορες απόψεις για τον Φιντέλ Κάστρο, δεν παύει όμως να είναι μια φυσιογνωμία που ταυτίστηκε με την επανάσταση ενάντια σε κάθε δικτατορικό καθεστώς.

Ήταν μεγάλος φίλος της Κύπρου και συνεπώς δεν μπορεί παρά να εκφράζω και το θαυμασμό και τη λύπη μου ταυτόχρονα. Εύχομαι ο κουβανικός λαός να προχωρήσει, πάντα με βάση τις δημοκρατικές αρχές, με πρόοδο, και έχει ρόλο να διαδραματίσει πιστεύω, ακόμη και μετά το θάνατό του ο Φιντέλ Κάστρο στην παγκόσμια σκηνή και ιδιαίτερα στην περιοχή της λατινικής Αμερικής».

Εξάλλου, στο βιβλίο συλλυπητηρίων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έγραψε τα ακόλουθα:

«Είναι με βαθιά θλίψη που έλαβα τα νέα για το θάνατο του ιστορικού ηγέτη της Δημοκρατίας της Κούβα, Φιντέλ Κάστρο Ρουζ.

Ήταν μια προεξάρχουσα προσωπικότητα στη διεθνή πολιτική σκηνή και ένας πραγματικός φίλος της Κυπριακής Δημοκρατίας από την εγκαθίδρυση της το 1960. Η Κύπρος θα είναι πάντοτε ευγνώμων στον Φιντέλ Κάστρο Ρουζ και στην Κυβέρνηση της Κούβα για τη στάση αρχών και τη στήριξη τους μέσω των Ηνωμένων Εθνών και του Κινήματος των Αδεσμεύτων.

Εκ μέρους της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και εμού προσωπικά, θα ήθελα να εκφράσω ειλικρινή συλλυπητήρια και εγκάρδια συμπάθεια προς την οικογένεια του και προς το φίλο λαό και την Κυβέρνηση της Κούβας».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση