ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δεν συμπεριλαμβάνεται η Κύπρος στην περιοδεία Κέρι στην Ευρώπη

Η ευρωπαϊκής περιοδεία του Αμερικανού ΥΠΕΞ θα πραγματοποιηθεί στις 4-8 Δεκεμβρίου

ΚΥΠΕ

Δεν συμπεριλαμβάνεται η Κύπρος στο πρόγραμμα της ευρωπαϊκής περιοδείας του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών, Τζον Κέρι, από τις 4 μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου, που δόθηκε στη δημοσιότητα το απόγευμα της Παρασκευής από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Στις 4 και 5 Δεκεμβρίου, ο κ. Κέρι θα βρίσκεται στο Βερολίνο, όπου θα συναντηθεί με τον Γερμανό ομόλογό του Βάλτερ Σταϊνμάγερ. Θα συζητήσουν τη συνεργασία των δύο χωρών σε περιφερειακά και παγκόσμια θέματα, συμπεριλαμβανομένων των επικείμενων υπουργικών συναντήσεων του ΝΑΤΟ και το ΟΑΣΕ, τη Συρία και την Ουκρανία. Ο Τζον Κέρι θα τιμηθεί με τον Ομοσπονδιακό Σταυρό Τιμής, που θα του επιδώσει ο κ. Σταϊνμάγερ.

Στις 6 και 7 Δεκεμβρίου θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για την υπουργική συνάντηση του ΝΑΤΟ, όπου θα έχει και διμερείς συναντήσεις με ομολόγους του της συμμαχίας και συμβεβλημένων χωρών, με αντικείμενο «τη διεύρυνση των προσπαθειών για ενδυνάμωση της ασφάλειας του ΝΑΤΟ, την προβολή της ασφάλειας της συμμαχίας ανατολικά και νότια και την ενδυνάμωση της συνεργασίας ΝΑΤΟ-ΕΕ».

Θα έχει επίσης συνάντηση με την `Υπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Φρεντερίκα Μογκερίνι, με την οποία θα συζητήσει τη συνεργασία μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ για ένα εύρος παγκοσμίων θεμάτων.

Τέλος, στις 7 και 8 Δεκεμβρίου θα βρίσκεται στο Αμβούργο για την υπουργική συνάντηση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X