ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Συνάντηση Ακιντζί με Σταϊνμάγιερ

Ολοκληρώνει τον κύκλο επαφών του με Ζαν Κλωντ Γιούνκερ

ΚΥΠΕ

Με τον Γερμανό Υπουργό Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγιερ είχε την Τετάρτη πρόγευμα εργασίας ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες και αναμένεται να συναντηθεί αργότερα και με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκερ.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ακιντζί δήλωσε μετά τις επαφές που είχε την Τρίτη στη βελγική πρωτεύουσα με Βικώρια Νούλαντ, Μάρτιν Σούλτς και Φεντερίκα Μογκερίνι, ότι ο Ιανουάριος θεωρείται κρίσιμος μήνας για τους Τουρκοκύπριους και για το μέλλον των επόμενων γενεών.

Είπε επίσης ότι είχε την ευκαιρία να προβεί σε ανταλλαγή απόψεων για τις τελευταίες εξελίξεις, και πρόσθεσε ότι μέσα από τις διαπραγματεύσεις προήλθε ένας οδικός χάρτης. Συνέχισε, λέγοντας ότι εξέφρασε κατά τις επαφές του την αποφασιστικότητα των Τ/κ για την επίτευξη λύσης η οποία θα διασφαλίζει και τα δικαιώματα των Ε/κ.

Η τ/κ πλευρά, συμπλήρωσε, θα συνεχίσει να εργάζεται, σε στενή διαβούλευση με την Τουρκία, για την επίλυση του Κυπριακού και εξέφρασε την ελπίδα ότι η ε/κ πλευρά θα ακολουθήσει παρόμοια προσέγγιση.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση