ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πάφος: Άρχισε με απόλυτη τάξη η εκλογική διαδικασία

Οι πρώτοι ψηφοφόροι άσκησαν από νωρίς το πρωί το εκλογικό τους δικαίωμα

ΚΥΠΕ

Με απόλυτη τάξη και ηρεμία άρχισε και συνεχίζεται η εκλογική διαδικασία στην πόλη της Πάφου για ανάδειξη του νέου δημάρχου για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7.00 το πρωί και οι πρώτοι ψηφοφόροι άσκησαν από νωρίς το πρωί το εκλογικό τους δικαίωμα .

Μικρό ωστόσο είναι το ποσοστό προσέλευσης τις πρώτες ώρες. Οι περισσότεροι ψηφοφόροι συνήθως προσέρχονται στις κάλπες γύρω στις 10:00 το πρωί και η ψηφοφορία διεξάγεται μέχρι τις 18:00 το απόγευμα, ώρα που κλείνουν οι κάλπες.

Εκλογή στο αξίωμα του Δημάρχου στις Δημαρχιακές / Κοινοτικές εκλογές της 18ης Δεκεμβρίου διεκδικούν 11 υποψήφιοι στους τέσσερις Δήμους της Επαρχίας,Πάφου, Γεροσκήπου,Πέγειας και Πόλης Χρυσοχούς ενώ στις προηγούμενες αναπληρωματικές εκλογές στις 11 Ιανουαρίου του 2015, οκτώ υποψήφιοι, αριθμός ρεκόρ στη σύγχρονη ιστορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είχαν διεκδικήσει το αξίωμα του Δημάρχου Πάφου.

Η Έφορος της Εκλογικής Περιφέρειας Πάφου , Έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου ανέφερε πως πέραν των 11 υποψηφίων Δημάρχων διεκδικούν τους τέσσερις Δήμους της Επαρχίας Πάφου και 174 άτομα διεκδικούν θέσεις στα δημοτικά συμβούλια των τεσσάρων Δήμων της Επαρχίας, Πάφου, Γεροσκήπου, Πέγειας και Πόλης Χρυσοχούς .

Συγκεκριμένα 85 υποψήφιοι διεκδικούν θέσεις στο δημοτικό συμβούλιο του Δ. Πάφου, 41 άτομα στο δημοτικό συμβούλιο στο Δ. Γεροσκήπου, 22 στο Δ. Πέγειας και 26 υποψήφιοι διεκδικούν θέσεις στο δημοτικό συμβούλιο στο Δ.Πόλης Χρυσοχούς. Επίσης 52 άτομα διεκδικούν θέσεις στις σχολικές εφορείες των τεσσάρων Δήμων .

Η κ. Λάμπρου είπε στο ΚΥΠΕ πως για τους τέσσερις Δήμους Πάφου, οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι ανέρχονται σε 29.063 άτομα, εκ των οποίων οι 4.976 είναι κοινοτικοί. Είπε ακόμα πως στο Δήμο Πάφου αυξάνεται ο αριθμός των συμβούλων από 18 σε 20 λόγω της αύξησης των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

Σημειώνεται ότι στο Δήμο Πάφου, οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι είναι 19.405 εκ των οποίων κοινοτικοί 3.130, στο Δήμο Γεροσκήπου 4.799, εκ των οποίων 307 κοινοτικοί. Εξάλλου, στο Δήμο Πόλης Χρυσοχούς εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι είναι 2.109, εκ των οποίων οι 547 κοινοτικοί και τέλος στο Δήμο Πέγειας 2.750 ψηφοφόροι, εκ των οποίων 992 κοινοτικοί.

Πληθώρα ενδιαφερομένων, σε όλους τους Δήμους της Πάφου

Σύμφωνα με την Έφορο Εκλογής στην Εκλογική Περιφέρεια Πάφου ο αριθμός ψηφοφόρων στις κοινότητες ανέρχεται σε 29.349 ψηφοφόρους, εκ των οποίων οι 3.130 κοινοτικοί.

Στο μεγαλύτερο Δήμο της Επαρχίας Πάφου στο Δήμο Πάφου, δύο είναι οι διεκδικητές μετά την απόσυρση του αντιδημάρχου Πάφου Μάκη Ρουσή , οι κύριοι Άκης Χρυσόμηλος και Φαίδωνας Φαίδωνος.

Τον Φαίδωνα Φαίδωνος υποστηρίζει ο Δημοκρατικός Συναγερμός και το Κίνημα Οικολόγων Συνεργασία πολιτών ενώ τον Άκη Χρυσόμηλο το ΑΚΕΛ, η ΕΔΕΚ, το ΔΗΚΟ και η Συμμαχία Πολιτών.

Στο δεύτερο μεγαλύτερο Δήμο της Επαρχίας Πάφου, στον Δήμο Γεροσκήπου τρεις υποψήφιοι υπέβαλαν υποψηφιότητα, ο Μιχάλης Παυλίδης που υποστηρίζεται από τον Δημοκρατικό Συναγερμό, τη Συμμαχία Πολιτών τους Οικολόγους και την Αλληλεγγύη ,ο Γιαννάκης Μαλλουρίδης που υποστηρίζεται από το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ και ο Ανδρέας Σιήκκης που υποστηρίζεται από την ΕΔΕΚ.

Για τον Δήμο Πέγειας υποψηφιότητα υπέβαλαν ο νυν Δήμαρχος Πέγειας Νεόφυτος Ακουρσιώτης, ο Παντελής Χάρπας που υποστηρίζεται από τον Δημοκρατικό Συναγερμό και την Αλληλεγγύη και ο Μαρίνος Λάμπρου που υποστηρίζεται από το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ την ΕΔΕΚ τη Συμμαχία Πολιτών και τους Οικολόγους.

Στο Δήμο Πόλης Χρυσοχούς με το μικρότερο σε αριθμό ψηφοφόρων Δήμο υποψηφιότητα υπέβαλε ο Άγγελος Γεωργίου Οδυσσέως που υποστηρίζεται από τον Δημοκρατικό Συναγερμό, το ΑΚΕΛ και τη Συμμαχία Πολιτών, ο Γιώτης Παπαχριστοφή και τέλος ο Σταύρος Ιακωβίδης που υποστηρίζεται από το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ. Ψήφο κατά συνείδηση προτείνει στους ψηφοφόρους της για τον Δήμο Πόλης Χρυσοχούς η Αλληλεγγύη ενώ το Κίνημα Οικολόγων –Συνεργασία Πολιτών δεν έλαβε καμία απόφαση για τον Δήμο Πόλης Χρυσοχούς.

Κάθε εκλογικό κέντρο θα επανδρώνεται με έναν αστυνομικό ενώ θα τοποθετηθεί και επικεφαλής συντονιστής.

Οι μηχανοκίνητες περιπολίες, και οι έλεγχοι των εκλογικών κέντρων διεξάγονται από νωρίς το πρωί σήμερα και θα συνεχιστούν καθ` όλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας αλλά και της καταμέτρησης των ψήφων.

Στόχος της Αστυνομίας Πάφου είναι η εφαρμογή του νόμου και της τάξης για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X